Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благоевград
  4. В полза на бюджета! Община Благоевград спечели дело в размер на близо 400 хил. лева

Общини

В полза на бюджета! Община Благоевград спечели дело в размер на близо 400 хил. лева

В полза на бюджета! Община Благоевград спечели дело в размер на близо 400 хил. лева - Tribune.bg
Снимка:

Финансова корекция в размер на близо 400 хил. лева, наложена на Община Благоевград от Управляващия орган на ОПОС по проект, стартирал през 2018 г., отмени Върховния административен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Това е втора инстанция на делото, по което съдът се произнася в полза на Община Благоевград. Първата бе гледана в Административен съд.

Проектът, по който са наложени, а впоследствие спестени санкциите, е с наименование „Изграждане на допълнителна инфраструктура /инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация  за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци/ за развитие на регионалната система за управление на отпадъците на регион, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“.

ВАС е извел извод за отсъствие на посочените от УО на ОПОС нарушения при провеждането на проверената обществена поръчка, отнасящи се до критериите за подбор, приложени към участниците в процедурата.

През м. декември 2022 г., в резултат на далновидни действия от страна на кмета Илко Стоянов, държавата опрости на Община Благоевград други над 1 млн. лева санкции по проект, стартирал през 2008 г.

Спестените за по-малко от месец над 1 400 000 лева ще се отразят положително на общинския бюджет и ще бъдат пренасочени за подобряване на градската среда.


Етикети дело, бюджет

Още новини от Благоевград

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати