Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. Забраняват левия завой на булевардите Малинов и Сахаров

Общини

Забраняват левия завой на булевардите Малинов и Сахаров

Забраняват левия завой на булевардите Малинов и Сахаров - Tribune.bg

Левият завой от бул. „ Александър Малинов “ към бул. „ Андрей Сахаров “ в столичния кв. Младост ще бъде забранен, стана ясно на симулация на новата организация по натоварения булевард "Ал. Малинов", представена от Димитър Петров - директор на "Анализ на трафика" в Столична община и заместник-кметът Дончо Барбалов. Реорганизацията на движението влиза в сила от утре, 5 септември, и ще продължи най-малко 2 месеца.

Целта на промяната е със забраната на левия завой да се намали времето за престой на светофарите по булеварда, по който в момента редовно има задръствания. Очаква се трафикът в района да се успокои с 30-40 %, с което да се подобри и скоростта на движение на градския транспорт.

Хаос в Младост – коли в насрещното след промяна на движението, за която никой не знае (ВИДЕО)

"Колегите работят по новата организация вече няколко месеца. Системата за управление на трафика се развива непрекъснато с помощта на нови датчици, нов анализ и нов софтуер. Бул. "Ал. Малинов" е един от най-натоварените в София, всеки ден по него преминават огромно количество хора и в двете посоки. Трябва да направим възможно тяхното безпрепятствено преминаване без да се предизвиква задръстване. Това ще се постигне с оптимизиране и съгласуване на фазите на светофарите", посочи заместник-кметът Дончо Барбалов.

Два месеца ще се събират данни, за да се направи анализ за ефективността на пилотния проект. От дирекция "Анализ на трафика" ще предложат две алтернативи за левия завой, който ще бъде забранен.

"Ще направим чисто нов координационен план за движението по булеварда. Данните показват, че с промените времето за изчакване на светофара ще се намали с около 20-30%", отбеляза инж. Петров. По думите му подходът с премахването на левите завои вече се прилага на много места в София.

"Особено важно е на гражданите да бъде предложена алтернатива, така че да не се затрудняват при преминаването през съответните участъци", изтъкна инж. Петров. Той припомни, че подобна реорганизация беше направена миналата година на булевардите "Тодор Александров" и "Константин Величков".

Левият завой от бул. „ Александър Малинов “ към бул. „ Андрей Сахаров “ в столичния кв. Младост ще бъде забранен. Реорганизацията на движението влиза в сила от утре, 5 септември, и ще продължи най-малко 2 месеца. Това съобщиха Димитър Петров - директор на "Анализ на трафика" в Столична община и зам.-кметът Дончо Барбалов. Те представиха симулация на новата организация по натоварения булевард "Ал. Малинов", на който инциденти се случват почти всеки ден.

Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/trafik/zabranyavat-leviya-zavoi-na-bulevardite-malinov-i-saharov-optimizirat-dvizhenieto


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети