Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Варна
  4. Започна електронният прием в първи клас в общинските училища във Варна

Общини

Започна електронният прием в първи клас в общинските училища във Варна

Започна електронният прием в първи клас в общинските училища във Варна - Tribune.bg
Снимка:

За предстоящата учебна година в 37-те общински училища в община Варна са обявени общо 3089 свободни места

Електронната система за прием в първи клас в общинските училища за учебната 2023/2024 година отваря днес  - 17.05.2023 година (сряда). Родителите ще могат да кандидатстват до 23,59 часа на 26.05, а първото класиране ще бъде обявено на 31.05, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

За предстоящата учебна година в 37-те общински училища в община Варна са обявени общо 3089 свободни места. В заявлението родителите могат да подредят от 1 до 10 училища, в които желаят децата им да бъдат приети. Системата класира по ред на желанието, като за всяко едно училище предимство имат децата с адрес в района на обхват на учебното заведение.

На електронната платформа са публикувани Система от правила за електронен прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна, (в рубриката „Наредби“), график на дейностите за прием в първи клас, информация за общинските училища с прием в първи клас, разпределени по административни райони, информация за адресите, включени в прилежащия район на всяко училище (рубриката „Райони“) и за обявените от училището свободни места, както и други касаещи приема уточнения. По възникнали въпроси или неясноти родителите могат да се свържат с експерт от дирекция „Образование и младежки дейности“ на тел. 052/ 820 267.

Информация за чуждестранните граждани, живеещи на територията на община Варна:

- Приемът на заявления по електронна поща е единствено в случай, че системата не допуска родителя за регистрация на заявление.

- За деца-чужденци със статут на временна закрила (с регистрационна карта за бежанец) заявления за прием в подготвителна група и първи клас се подават единствено на място в Регионално управление на образованието (РУО) - Варна, на адрес: ул. „Цар Симеон I“ №32.

Електронната система е на адрес: https://school.uslugi.io/


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Варна

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати