Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Домусчиев: „Биовет“ дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера

Парите

Домусчиев: „Биовет“ дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера

Снимка:

Хранителни пакети, витамин C и предпазни маски ще получат около 2000 жители на общината

Мажоритарният собственик на „Биовет“ АД Кирил Домусчиев съобщи във Фейсбук, че дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера. Най-голямото предприятие в региона подкрепя кампанията „Останете си вкъщи – пазете човешкия живот“.

„Няма нищо по-ценно от човешкия живот. За нас е важно да направим така, че най-застрашените от коронавируса хора да бъдат защитени, а в същото време да усетят, че в трудните моменти сме готови да им протегнем ръка“, написа на страницата си в социалната мрежа предприемачът Кирил Домусчиев.

Хранителни пакети с продукти от първа необходимост, витамин C и предпазни маски ще получат около 2000 жители на община Пещера в неравностойно положение.

Пакетите ще бъдат раздадени на най-уязвимите социални групи - пенсионери, диабетици, инвалиди и хора с ментални увреждания от клуб „Вяра“. Всяка от тези групи има свой клуб в Пещера, както и в двете прилежащи към общината села - Радилово и Капитан Димитриево.

Даренията ще бъдат предоставяни на всеки две седмици до изчерпване на сумата. Списъкът на хората ще бъде изготвян от кмета на община Пещера Йордан Младенов и общинската администрация.

„Надяваме се скоро опасността да бъде преодоляна и да се върнем към нормалния ритъм на живот. Хората от Пещера могат да разчитат на нас“, пише още Домусчиев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема