Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Домусчиев: „Биовет“ дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера

Парите

Домусчиев: „Биовет“ дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера

Снимка:

Хранителни пакети, витамин C и предпазни маски ще получат около 2000 жители на общината

Мажоритарният собственик на „Биовет“ АД Кирил Домусчиев съобщи във Фейсбук, че дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера. Най-голямото предприятие в региона подкрепя кампанията „Останете си вкъщи – пазете човешкия живот“.

„Няма нищо по-ценно от човешкия живот. За нас е важно да направим така, че най-застрашените от коронавируса хора да бъдат защитени, а в същото време да усетят, че в трудните моменти сме готови да им протегнем ръка“, написа на страницата си в социалната мрежа предприемачът Кирил Домусчиев.

Хранителни пакети с продукти от първа необходимост, витамин C и предпазни маски ще получат около 2000 жители на община Пещера в неравностойно положение.

Пакетите ще бъдат раздадени на най-уязвимите социални групи - пенсионери, диабетици, инвалиди и хора с ментални увреждания от клуб „Вяра“. Всяка от тези групи има свой клуб в Пещера, както и в двете прилежащи към общината села - Радилово и Капитан Димитриево.

Даренията ще бъдат предоставяни на всеки две седмици до изчерпване на сумата. Списъкът на хората ще бъде изготвян от кмета на община Пещера Йордан Младенов и общинската администрация.

„Надяваме се скоро опасността да бъде преодоляна и да се върнем към нормалния ритъм на живот. Хората от Пещера могат да разчитат на нас“, пише още Домусчиев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още