Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. 440 000 лв. повече приходи от продажбата на електронните винетки

Парите

440 000 лв. повече приходи от продажбата на електронните винетки

Снимка:

От 17 декември 2018 г. са продадени близо 1,2 млн. броя винетки за 92 млн. лв.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството отчете 440 000 лв. повече приходи от началото на кампанията за продажба на винетки за 2019 г. От 17 декември до момента в страната са продадени близо 1.2 млн. броя електронни винетки за 92 млн. лв.

Председателят на парламента Цвета Караянчева насрочи за следващия петък разискване по темата „електронни винетки“ в пленарната зала.

Аз се радвам, защото ще разкажем всичко това, което е направено до момента за въвеждане на електронната система за таксуване и въвеждането ѝ. Дори съм благодарна на БСП, защото това ще бъде част от нашата разяснителна кампания за дейностите по въвеждане на новата система за таксуване на база време и разстояние“, заяви в кулоарите на Народното събрание министър Петя Аврамова.

Системата се въвежда на два етапа. Първият е въвеждането на електронната винетка и в момента се купуват електронни винетки от над 5000 точки в държавата. За сравнение хартиените винетки са се продавали в 3500 точки у нас.

Работи се по системата за таксуване на база изминато разстояние за автомобилите над 3.5 тона. Има много административна и техническа работа, за да може август да стартираме с тестови период, така че да имаме и в България ТОЛ система, както във всички развити държави“, похвали се министър Аврамова.

Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив