Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. „Артекс“ предупредиха: Ще има съд за всички, които уронват безупречната ни търговска репутация

Парите

„Артекс“ предупредиха: Ще има съд за всички, които уронват безупречната ни търговска репутация

Артекс предупредиха: Ще има съд за всички, които уронват безупречната ни търговска репутация - Tribune.bg
Снимка:

Строителната фирма „Артекс Инженеринг“ излезе с нова официална позиция по отношение на последните публикации по техен адрес.

„Становище на юристи, правна кантора „Пенков, Марков и партньори“

По повод зачестилите публикации в различни медии относно придобиването от г-н Цветан Цветанов на жилищен обект в кв. Изток, излагаме обективно фактите по случая:

С Нотариален акт за замяна на недвижими имоти от 12.06.2018 г. дружеството е прехвърлило на г-н Цветан Цветанов и съпругата му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна сграда, находяща се на ул. „Латинка“ № 8, с площ от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални части от правото на строеж. В замяна г-н Цветан Цветанов и съпругата му са прехвърлили на АРТЕКС собствеността върху два апартамента на ул. „Елемаг“ № 22, с обща площ 192.76 кв.м., заедно с два подземни гаража и идеални части от собствеността върху земята. За изравняване на стойностите на заменяемите обекти г-н Цветанов e заплатил сумата от 100 000 лева.

Обектите на замяна са в един и същи квартал на еднакво престижни улици. Апартаментът на ул. „Латинка“ е новопостроен, докато получените в замяна два по-малки апартамента са с подобрения и добре обзаведени, а освен това към тях е прехвърлена и собствеността върху прилежащите идеални части от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на завършеност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на замяна, поради което предвиденото изравнително плащане отчита единствено разликата в квадратурата на заменените обекти (около 40 кв.м. – по около 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на сделката се явява доплащане на пазарно ниво).

Некоректно се явява твърдението, че г-н Цветанов е придобил луксозния апартамент по цена 342 852 лева. Това е данъчната оценка на апартамента, която е посочена в акта като част от задължителното съдържание на всеки нотариален акт. Всъщност г-н Цветанов е придобил апартамент в замяна на други два по-малки апартамента (завършени и добре обзаведени) и доплащане.

Сделката е законна и стандартна, извършена в рамките на основния предмет на дейност на дружеството, реализирана в изискуемата от закона форма и при спазване на всички законови изисквания.

След преглед и анализ на различните публикации и изказвания по казуса АРТЕКС ще подготви и предприеме съдебни действия (в това число искове за вреди) срещу всички лица и организации, които с клеветнически и набеждаващи твърдения уронват безупречната търговска репутация на дружеството.

адв. Милена Гайдарска

„Пенков, Марков и партньори“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

TankoBG На фирма "Артекс" и се отваря невероятния шанс да осъди три телевизии за по 20 милиона лева всяка, и пет-шест гласовити политици от БСП за по милионче...
Един път в живота става!
23.03.2019 17:58 / Отговор
Лазов Така и трябва! Тази фирма си върши перфектно работата, но разни псевдохорица и псевдомедии решиха да се опитат да уронат и нейния престиж и този на видни политици! А в крайна сметка НИКОЙ НЕ Е ВИНОВЕН!
25.03.2019 07:04 / Отговор
Пимпо Така и трябва! Не трябва незаслужено на никой да се уронва престижа .... и реномето! Политиците са АБСОЛЮТНО невинни, а БСП явно стои и зад тази гадост
25.03.2019 07:15 / Отговор
KOleto Точно така трябваше да стане !Сега ''Артекс'' ще ви покаже как стоят нещата не се спряхте да уронвате авторитета на много фирми както и на Джи ПИ Груп мръсни долни бесепарчета .. друга работа нямате ли си или така е по - лесно ...
25.03.2019 11:33 / Отговор
Красен Най- важната тема беше ,че някой от ГЕРБ си купил апартамент на ниска цена .. аве ей вие сте пълни смешници толкова много други неща има в държавата ни , а никой не им обръща внимание ! Вие сте се хванали тук пак за нищо ... това е работа само на БСП понеже са мишлета .. и то платени ..
25.03.2019 11:35 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети