Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ не са внасяли законова поправка, свързана със забавяне на строителството на „Артекс“

Политика

ГЕРБ не са внасяли законова поправка, свързана със забавяне на строителството на „Артекс“

ГЕРБ не са внасяли законова поправка, свързана със забавяне на строителството на Артекс - Tribune.bg
Снимка:

Александър Ненков: Законопроектът ни няма отношение към техния казус и техния обект

След като в публичното пространство се тиражира информация, че строителната компания „Артекс“ се е възползвала от законова поправка на ГЕРБ, от партията отрекоха тези твърдения. Александър Ненков, един от вносителите на законопроекта е категоричен, че той няма отношение към казус или конкретен обект на фирма „Артекс“.

„Бих искал да направя уточнение по поправката „Артекс“. Смея да твърдя, че законопроектът, който сме внесли с колегите е плод на труд заедно с министерството на регионалното развитие и регионална политика и той касае обекти 1 и 2-ра категория, най-големите обекти, на които сме дали толеранс. То е по чисто обективни причини, тъй като в практиката се показа поради ред обжалвания било административни, било оценка на въздействието на околната среда, било други процедури, тези обекти се бавят с години и сме им дали един толеранс – вместо за 5 години да завършват обектите за 10 години. Съвсем логично е и стоя зад думите си“, обяви депутатът от ГЕРБ.

Що се отнася до конкретния обект на фирма „Артекс“, за който се твърди, че първо строителната компания е била глобена за забавяне с 260 000 лв., а след законовите поправки парите са ѝ върнати, Ненков заяви, че поправката не е имала отношение към този обект.

„Спорно е дали има отношение законопроекта към съответната фирма и съответния обект, така че поправката „Артекс“ ми звучи не много коректно. По-скоро е подвеждащо. Аз лично се запознах, не са се възползвали от поправката. Законът няма ретроспективно действие, никъде не е описано това нещо, така че оттук насетне трябва да питате институциите“, посъветва медиите народният представител.

Според него в закона никъде не е описано, че той важи със задна дата, а идеята на вносителите е била поправката да важи оттук занапред.

„Какво се е случило след това, как е продължил техния обект, трябва да питате други институции, това не е работа на парламента. Законопроектът няма отношение към техния казус и техния обект“, категоричен бе Александър Ненков.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Мина Така е всичко ще излезне наяве, и ще спрят спекулациите
22.03.2019 13:19 / Отговор
Минчев ГЕРБ нямат АБСОЛЮТНО никаква вина! Не виждам защо БСП отново чрез платените си поръчкови статии се опитва да им очерни името, това е позорно!
24.03.2019 06:48 / Отговор
Андреев Бойко ще наказва, ако има виновни! За момента обаче няма. Аз му вярвам напълно. ГЕРБ е единственията партия, която НЕ КРАДЕ, НЕ ЛЪЖЕ и прави нещо за тази държава
24.03.2019 06:49 / Отговор
Токестия Стига сте се занимавали с ГЕРБ и Артекс. Истинският проблем на държавата е БСП и комунистите, които не спират да правят мръсно и интриги
25.03.2019 07:24 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети