Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. БАЗ и СЗБ: Искаме подкрепа за служителите в затворените заведения

Парите

БАЗ и СЗБ: Искаме подкрепа за служителите в затворените заведения

Снимка:

Да се поиска подкрепа от държавата за всички служители, които са лишени от правото на труд, вследствие на заповед за затваряне на нощните заведения.

Това се реши на национално събрание на бранша, организирано от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България. На нея присъстваха над 150 човека, представители на повече от 400 клуба. Срещата премина при пълно спазване на противоепидемичните мерки.

Искането ще бъде за всички служители, назначени на трудови договори и самоосигуряващите се да се изплатят 80% от заплатите плюс осигуровките за периода, в който бизнесът е затворен. Ще бъде поискано същата мярка да важи и за персонала, който работи в съответното заведение от съпътстващите аутсорсинг браншове – например охранителни фирми, фирми за почистване и др.

„За нас в този труден момент е много важно да се помогне на служителите ни. Това са хора, на които ние разчитаме и които са изключително важни за нас. Собствениците на заведения са готови да поемат първата вълна на затварянето. Но персоналът ни трябва да бъде подпомогнат. Браншът взе това решение единодушно и застана зад него“, категорични са от БАЗ и СЗБ.

Според последната заповед на министъра на здравеопазването до 12 октомври се „преустановяват посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.“

Днес беше уговорена нова среща на бранша, преди изтичане на 14-дневния срок, на която да се обсъдят икономически искания, ако забраната за работа на търговските обекти продължи.  


Коментари (8)

Абе аз не мога да разбера... В България само заведения ли има или те са най-кресливите? Пламнали сме от зараза, те щели да протестират. Ми протестирайте, само вие сте проблема на държавата...
27.10.2020 21:15 / Отговор
Питам се Нощните заведения така и така са собственост на мутри. Те ли са най-нуждаещите се в страната?
27.10.2020 23:19 / Отговор
Илия Много ви е лесно на всички, които не работите в този сектор. Наясно ли сте, че второто затваряне обрича на фалит много фирми в бранша. Значи протестъртите дето разнасяха цяло лято зараза не ви пречеха, сега за на хората хляба се хванахте.
27.10.2020 23:28 / Отговор
Ами те протестарите са Мангъровци След като си вземат хонорара,отиват на заведение,което работи нощем!Значи те са основна клиентела на баровете!
Който нож вади,от нож умира!
27.10.2020 23:58
Емил Естествено, че ще се искат компенсации! Браво на бранша, търси и си отстоява правата!
27.10.2020 23:33 / Отговор
Оставете хората да работят! Къде спря заразата затварянето на зведения?
27.10.2020 23:44 / Отговор
Ето къде В Мелбърн

https://www.24chasa.bg/novini/article/9161798
28.10.2020 00:41
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още