Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Хотелиери и ресторантьори: Тези 15 лв., които ни се предлагат за бежанците, са една подигравка

Парите

Хотелиери и ресторантьори: Тези 15 лв., които ни се предлагат за бежанците, са една подигравка

Хотелиери и ресторантьори: Тези 15 лв., които ни се предлагат за бежанците, са една подигравка - Tribune.bg
Снимка:

Тези 15 лева на ден, които се предлагат, са една подигравка, един шамар по лицето на хотелиерите, които добросъвестно изпълняват грижата за бежанците, коментира пред БНР Веселин Налбантов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). По думите му българските хотелиери са помогнали в труден момент на управляващите и не заслужават това отношение.

"Ние, българските хотелиери, веднага след първия повик на правителството, на държавата станахме съпричастни с трагедията на украинския народ и направихме всичко възможно да превърнем летните си хотели, които не са за зимни условия, в убежище за украинските бежанци", посочва Налбантов. Според него в хотелите са закупени допълнително одеала, духалки, за да могат да се чувстват добре настанените бежанци.

"Разбираме, че държавата не може да бъде любяща майка още 100 години, това е друг народ, но нали се тупаме в гърдите, че сме съпричастни, че сме европейци и помагаме. Бюрократичната машина много бързо трябва да вземе мерки. Много от моите колеги са влезли в дългове, които няма как да се оправят. Ние не знаем как да реагираме", предупреждава заместник-председателят на БХРА.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БХРА, бежанци
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати