Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Бивш финансов министър: Митове и легенди са, че можем да обеднеем заради еврото

Парите

Бивш финансов министър: Митове и легенди са, че можем да обеднеем заради еврото

Бивш финансов министър: Митове и легенди са, че можем да обеднеем заради еврото - Tribune.bg
Снимка:

Няма да обеднеем и парите ни няма да се стопят. Никъде такова нещо не се е случило, успокои Любомир Дацов

„Не трябва да се притесняваме от влизането на България в чакалнята на еврозоната“, каза пред БТВ Любомир Дацов, бивш министър на финансите в кабинета „Сакскобургготски“.

„Няма да обеднеем и парите ни няма да се стопят. Никъде такова нещо не се е случило. Това са митове и легенди, които се разказват в страната ни“, категоричен бе той.

„Правителството дължи много на обществото. Част от тези страхове са вследствие на това, че самият процес не бе обяснен достатъчно добре“, смята Дацов.

Еврото може да бъде въведено след 2-3 години, ако влезем тази година в чакалнята. Може обаче да отнеме по-дълго време. Това е двустранен процес и не е едностранно решение, уточни той.

„Самият процес да бъде променен курсът е икономически обоснован. Европейската централна банка и ЕК казват, че ако има правителства, които генерират дисбаланси, застрашават еврозоната и не отговарят на критериите, тогава трябва да има инструмент, с който те от своя страна да могат да изгладят тези неравновесия. За нищо повече не става въпрос“, поясни бившият финансов министър.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати