Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Цената на тока остава без промяна поне до края на годината

Парите

Цената на тока остава без промяна поне до края на годината

Снимка:

Не се очакват сериозни промени и след това

Цената на електроенергията в страната няма да се променя до края на годината, съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране/КЕВР/ Иван Иванов. Регулаторът вече е изготвил проект на решение за това.

„Надявам се и след това от началото на 2019 г. цената да не се променя“, подчерта Иван Иванов. Той е категоричен, че според прогноза на изпълнителния директор на „Булгаргаз“ цената на синьото гориво няма да се увеличи с повече от 5% и за първото тримесечие на следващата година.

„Знаете, че ако повишението на цената на природния газ е под 5 на сто, няма да има повишение нито на топлинната енергия, нито на електрическата“, обясни Иван Иванов.

Председателят на КЕВР обаче предупреди, че има много събития в международен план, които могат да се случат и да повлияят на цената на суровия петрол. Тогава за цената на природния газ, на парното и тока ще има промяна.

Фактор, който ще повлияе благоприятно на цената на тока и може да доведе до запазването й на сегашните равнища, е прекратяването на договорите на НЕК с американските централи в комплекса „Марица Изток“, заяви Иван Иванов. Той обаче смята, че това няма да се случи до края на годината и няма да повлияе на ценообразуването в електроенергийния сектор за първото тримесечие на 2019 г.

Автор: Моника Гаджанова  


Коментари (1)

Мина Страхотна новина!
09.10.2018 14:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема