Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Добрев: Не е добре рафинерията на „Лукойл“ да стане българска, най-добре е да дойде международна компания с авторитет

Парите

Добрев: Не е добре рафинерията на „Лукойл“ да стане българска, най-добре е да дойде международна компания с авторитет

Добрев: Не е добре рафинерията на Лукойл да стане българска, най-добре е да дойде международна компания с авторитет - Tribune.bg
Снимка:

„Кой още трябва да дойде и да им каже, че дерогацията е далавера“. Това попита пред Нова ТВ депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев.

Той разказа за последната си визита в САЩ. „В САЩ имах лекция в Atlantic Counsil. Най-интересната тема за тях беше къде отива горивото, което е в открито море и възможно ли е да стига в САЩ“, обясни бившият министър.

Той няма съмнения дали правителството защитава руския интерес.

„Работят ли промяната за руските интереси – работят. И предния им кабинет работеше за руските интереси като купуваше руски газ през посредници, и този кабинет работи като купува 3 пъти повече руски нефт. България стана четвъртият най-голям клиент за руски нефт в света. Всички виждате отношението на Брюксел, Вашингтон и партньорите по темата „Лукойл“. От дерогацията печели единствено „Лукойл“ и режима в Русия“, категоричен е Добрев.

Той разкри и какво според него трябва да последва за инфраструктурата на „Лукойл“ у нас на фона на съобщенията, че компанията обмисля продажба на бизнеса и изтегляне от България.

„Аз не съм чул за интерес за закупуване на интерес с изключение на „Сокар“ (Държавната петролна компания на Република Азербайджан), защото на един официален обяд азерският посланик спомена, че те проявяват интерес към рафинерията. Извън това не съм чувал за интерес към нея. Не е добре тази рафинерия да бъде българска собственост и не е добре да е прикрита руска собственост, както се случи в Италия. Най-добре е да е собственост на голяма международна компания с авторитет. Не знам има ли интерес от такава. Можем да направим като Германия, като парламент да приемем закон, да се каже, че има инфраструктура, която е от критично значение и трябва да се одобри продажбата от държавата. Опростявам много въпроса, но държавата не трябва да участва като собственост в Лукойл“, подчерта още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети