Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Договорено! От 2019 г. таксите при преводи в евро намаляват драстично

Парите

Договорено! От 2019 г. таксите при преводи в евро намаляват драстично

Договорено! От 2019 г. таксите при преводи в евро намаляват драстично - Tribune.bg

Новината съобщи Ева Майдел

„Днес окончателно договорихме регламента за намаляване на таксите за парични преводи в евро. Всеки българин, който превежда пари от или в друга държава на ЕС, ще спестява най-малко 30 лева на трансакция. Като основен докладчик и главен преговарящ за Европарламента, съм щастлива, че успяхме да премахнем един двоен стандарт в Европа. От декември 2019 г. всички европейци ще плащат за трансграничен превод в евро толкова, колкото плащат за вътрешен превод в националната им валута.“ Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел след приключването на преговорите между Европейския парламент и Съвета на ЕС по Регламента за презграничните плащания.

„Постигнатото е съпоставимо с намаляването на роуминга за мобилните разговори, само че успяхме да го постигнем за по-малко от година“ , коментира тя.

Според проучване на международната компания Делойт банките в България поддържат най-високите такси в ЕС за получен превод в евро – между 30 и 50 лева за превод от 10 евро, докато гражданите от Еврозоната превеждат евро срещу минимални или нулеви такси. Предстои договореният текст да бъде официално приет от Европейския парламент в началото на 2019г. като предвижда след няколко години Европейската комисия да представи проучване дали е уместно изравняването на таксите да се отнася за всички валути в ЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети