Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Доц. Григор Сарийски: Най-вероятно бюджетът няма да мине изобщо

Парите

Доц. Григор Сарийски: Най-вероятно бюджетът няма да мине изобщо

Доц. Григор Сарийски: Най-вероятно бюджетът няма да мине изобщо - Tribune.bg

„Няма как бюджетът да остане без подкрепа, защото мерките, които са предвидени за социална защита - увеличението на пенсиите, помощите, трябва да бъдат стимулирани, финансирани. Не може да има увеличени разходи, при положение, че не е гласуван целият бюджет. Съмнявам се, че ще имаме актуализация, защото при това изтегляне на част от подкрепата за коалиция, означава, че най-вероятно бюджетът няма да мине изобщо.“ Това коментира пред Bulgaria ON AIR икономистът доц. Григор Сарийски.

Доц. Сарийски уточни, че за тази година са били предвидени изкуствено завишени инвестиционни разходи. И изтъкна, че това всъщност е един от вариантите, до които би могло да прибегне правителството - като буфер да се прехвърлят част от парите, предвидени за инвестиции.

„В предложената актуализация на бюджета виждаме, че парите, които се очаква да пристигнат по този План, ще бъдат похарчени за социална защита, тоест ще бъдат раздадени на хората. Не се предвижда реализация на някакви проекти“, посочи доц. Сарийски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети