Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков с пореден опит за нови депутати: Не ни е страх от избори (ВИДЕО)

Политика

Петков с пореден опит за нови депутати: Не ни е страх от избори (ВИДЕО)

Петков с пореден опит за нови депутати: Не ни е страх от избори (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков направи пореден опит да си намери нови депутати от доскорошните му коалиционни партньори от ИТН. Отново опитвайки се да прочете речта си, премиерът пусна видео обръщение, като от думите му става ясно, че е водил „почтени разговори с депутати“, запознавайки в детайли с тежката ситуация в страната.

Премиерът декларира още готовност за избори, ако такава е истинската воля на българския избирател. „Не ни е страх от избори“, категоричен е Петков, но уточнява, че предпочита диалог, който според него ще е в интерес на българските граждани.   

Петков уточнява, че ако актуализацията на бюджета не мине през Народното събрание то пенсионерите ще останат под прага на бедността заради инфлацията, а бизнеса няма да има помощи за ток.  

Припомняме, че след тристранния съвет с Асен Василев, бизнеса не подкрепи актуализацията, именно защото в него не влиза нито една мярка за подкрепа за електроенергията.

Министър-председателят заяви, че до края на годината следва да бъдат приети редица закони, без които средствата по Плана за възстановяване и устойчивост не могат да дойдат.


Топ новини

виж още
Актуална тема