Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Горанов: Готви се актуализация на бюджета и заем от 1 милиард

Парите

Горанов: Готви се актуализация на бюджета и заем от 1 милиард

Снимка:

Как ще се развие кризата с коронавируса, зависи от това колко дълга и дълбока ще бъде тя, каза още той

През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на бюджета. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред Нова ТВ.

„Още следващата седмица ще предложа актуализация на бюджета, свързана с възможността за осигуряване на повече финансиране на българския бюджет, т.е. поемане на дълг, за да има готовност, когато пазарите дадат възможност за това нещо, то да се случи. Този милиард, който ще добавим към Фонд „Безработица“, за да може да посрещне мярката, свързана със съхраняването на заетост, трябва да намери място в сметките на държавата“, заяви Горанов.

„Струва ми се удачно, въпреки че още не съм го предложил, че системата на възнаграждения, която е двукомпонентна и съдържа в себе си основно възнаграждение и допълнително възнаграждение, което отчита приноса на отделния работник, че поне краткосрочно може да бъде преустановена“, каза още финансовият министър.

„Това не са ДМС-та  (допълнително материално стимулиране), това са допълнителни трудови възнаграждения за постигнати резултати. Нека все пак не прибързваме, защото пък разход за едни е приход за друг“, каза още той.

„Как ще се развие кризата с коронавируса, зависи от това колко дълга и дълбока ще бъде тя. След като преодолеем последиците от заразата и се погрижим за живота и здравето на българските граждани, неминуeмо заради ограниченията, които налага пандемията, ще стигнем и до стопанска криза“, категоричен бе Горанов..

„Засега предимно са страховете. Всички мерки, които се взеха в останалия свят, с който сме свързани, определено повлияват на бъдещето на всички сектори, които са свързани с експорт. Много малко сектори няма да бъдат директно засегнати“, каза още той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още