Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тристранката не постигна съгласие за компенсациите при извънредно положение

Политика

Тристранката не постигна съгласие за компенсациите при извънредно положение

Тристранката не постигна съгласие за компенсациите при извънредно положение - Tribune.bg
Снимка:

Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна съгласие за компенсациите, които да се изплащат на фирмите, засегнати от извънредните мерки заради COVID-19.

Заради обявеното извънредно положение и разпространяването на коронавируса в страната редица фирми преустановиха работа. Правителството предложи компенсации за тези работодатели. Предложено е държавата да поеме 60% от заплата на работници, а работодателят – 40 на сто от възнаграждението, за да не бъдат съкратени.

Усложнената епидемична обстановка, вследствие на бързо разпространяващия се коронавирус (COVID-19) оказва неблагоприятно въздействие върху редица сектори и икономически дейности – хотелиерство и ресторантьорство, преработваща промишленост, строителството, дейностите в областта на културата, спорта и развлеченията, търговията на дребно, пътническия транспорт и др. Проектът на Постановление на Министерския съвет /ПМС/ е разработен с цел подпомагане на работодателите от засегнатите сектори и икономически дейности, запазване на заетостта на техните работници и служители, и регламентира условията и реда за изплащане на компенсации.

Националният съвет за тристранно сътрудничество днес се проведе онлайн. След като не бе постигнато съгласие на него, в събота ще продължи обсъждането на мерките.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати