Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Иван Иванов: От другия месец цената на газа ще намалява

Парите

Иван Иванов: От другия месец цената на газа ще намалява

Иван Иванов: От другия месец цената на газа ще намалява - Tribune.bg
Снимка:

След август и септември цената на природния газ ще намалява, коментира пред БТВ председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

"Очакваме у нас да бъдат доставени над 1 млрд. куб.м. от Азербайджан, договорени отдавна, а освен това се водят преговори за още половин милиард", посочи Иванов.

По думите му останалите количества се очаква да дойдат до страната ни с танкери, но остава проблемът с довеждащата инфраструктура.

"Щабът, който беше сформиран от премиера, ще насочи усилията си за гарантиране на снабдяването и през следващата година, но е пропуснат моментът България да резервира слотове за доставка и затова сега ще ги плащаме на по-висока цена", предупреди експертът. Според председателя на енергийния регулатор цената на природния газ през август ще бъде малко под 300 лева на мегаватчас.

"Предстои изслушване и заседание на КЕВР. Ще бъде утвърдена цената на газа, като е много вероятно това увеличение от 60 на сто, което "Булгаргаз" иска да да бъде потвърдено", призна Иванов. Той припомни, че цената на парното няма да бъде променяна до 1 януари, но трябва да се мисли за подпомагане на топлофикациите, защото те няма да могат да платя задълженията си към "Булгаргаз".


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати