Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Иван Иванов: От другия месец цената на газа ще намалява

Парите

Иван Иванов: От другия месец цената на газа ще намалява

Иван Иванов: От другия месец цената на газа ще намалява - Tribune.bg
Снимка:

След август и септември цената на природния газ ще намалява, коментира пред БТВ председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

"Очакваме у нас да бъдат доставени над 1 млрд. куб.м. от Азербайджан, договорени отдавна, а освен това се водят преговори за още половин милиард", посочи Иванов.

По думите му останалите количества се очаква да дойдат до страната ни с танкери, но остава проблемът с довеждащата инфраструктура.

"Щабът, който беше сформиран от премиера, ще насочи усилията си за гарантиране на снабдяването и през следващата година, но е пропуснат моментът България да резервира слотове за доставка и затова сега ще ги плащаме на по-висока цена", предупреди експертът. Според председателя на енергийния регулатор цената на природния газ през август ще бъде малко под 300 лева на мегаватчас.

"Предстои изслушване и заседание на КЕВР. Ще бъде утвърдена цената на газа, като е много вероятно това увеличение от 60 на сто, което "Булгаргаз" иска да да бъде потвърдено", призна Иванов. Той припомни, че цената на парното няма да бъде променяна до 1 януари, но трябва да се мисли за подпомагане на топлофикациите, защото те няма да могат да платя задълженията си към "Булгаргаз".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати