Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Петков остави енергийния сектор в криза

Политика

Деница Сачева: Петков остави енергийния сектор в криза

Деница Сачева: Петков остави енергийния сектор в криза - Tribune.bg
Снимка:

По думите ѝ е нормално е да се сформира кризисен щаб

Правителството на Кирил Петков остави енергийния сектор в криза, така че най-нормалното е когато един сектор е в криза, да бъде сформиран кризисен щаб. Това заяви пред БНТ бившият социален министър от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя допълни, че е от изключителна важност да продължи диверсификацията на енергийните доставки, както и да бъде сключен един по-дългосрочен договор, тъй като проблемът с доставките „няма да бъде решен с танкер по танкер“.

На въпрос дали трябва да се върнем на масата на преговори с „Газпром“, Сачева изрази мнение, че руската компания се използва като външнополитически инструмент от Москва, поради което не можем да зависим непрекъснато от политически решения.

Бившият социален министър категорично заяви, че ГЕРБ никога не се е чувствала в изолация и отчете, че срещу партията се води компроматна война.

„Имаме няколко приоритета, които смятаме важни за България – диверсификацията, зелената икономика, съдебната реформа, борбата с корупцията и дигитализацията. За нас червената линия ще бъде евроатлантическата ориентация на България“, посочи Сачева.

За предстоящата предизборната кампания Деница Сачева обясни, че от партията ще заложат на обновлението, давайки повече шанс на младежките кадри да бъдат част от листите.

На финален въпрос дали Бойко Борисов ще продължи да бъде председател на ГЕРБ, Сачева отговори, че въпросът с лидерството в партията им „никога не е стоял на дневен ред“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати