Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Кандидат-кмет на Плевен води инвеститори в града

Парите

Кандидат-кмет на Плевен води инвеститори в града

Снимка:

Мирослав Петров присъства на среща с премиера Борисов и световни компании

Кандидат-кметът на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров присъства на откриването на BOSCH Инженеринг център в София Тех парк заедно с министър-председателя Бойко Борисов.

„Нашият град е в тежка демографска криза. Плевен заема едно от ниските места по средно възнаграждение в страната. Нужна е благоприятна среда за инвестиции. Моята концепция за Плевен е ясна – инфраструктура, нови работни места, високи доходи и справедливи възнаграждения“, обяви Петров след събитието.

Кандидат-кметът е категоричен, че местната власт следва да направи така, че не инвеститорите да избират тях, а Плевен да си избира инвеститорите.

„Заедно с държавата трябва да направим проект за пътна свързаност с индустриалната зона – магистрала, две летища и река Дунав. Разговарях с ръководството на Аутомотив клъстър България от какво има нужда Плевен, за да възпроизведем индустриалния бум на Пловдив – интермодален терминал, индустриални зони, рехабилитирано карго летище“, съобщи той.

Петров е разговарял с директора на Bosch Claus-Peter Foquet, както и с Росен Плевнелиев, който се ангажирал да помага на новия кмет и неговия екип със своите международни контакти – както на изток, така и на запад.

„Поканих го да посети индустриална зона Плевен, за да даде неговите препоръки за подобряване на условията, така че да бъдем подходящи и конкурентни за голяма инвестиция в сферата на автомобилостроенето“, разказа Петров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив