Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КЕВР заплаши с глоба „Булгаргаз“ заради забавено заявление за новата цена

Парите

КЕВР заплаши с глоба „Булгаргаз“ заради забавено заявление за новата цена

КЕВР заплаши с глоба Булгаргаз заради забавено заявление за новата цена - Tribune.bg
Снимка:

Комисията за енергийно и водно регулиране/КЕВР/ заплаши с глоба „Булгаргаз“ заради забавено заявление за цената на синьото гориво от 1 август. Това стана ясно на открито заседание на комисията днес. Енергийният регулатор следва да определи нова с 60% по-висока цена на природния газ.  

„Възможно е интерконекторът Гърция-България да не заработи и до края на октомври“, коментира изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов по време на заседанието на КЕВР. По думите му дори газовата връзка с Гърция да е готова до 30 септември, няма кой да гарантира, че тя ще влезе в експлоатация веднага, защото от азерска страна могат да решат друго.

„Аз лично много се надявам от 1 октомври връзката да започне да действа, но от това, което сме говорили с нашите партньори по договора, те казват, че дори да е готова връзката, те трябва да извършат някакви съпоставки, проверки… Дори и връзката да е от 1 октомври, те могат да решат от 1 ноември да доставят“, посочи Йоцов. Той бе сериозно разкритикуван от председателя на КЕВР Иван Иванов заради действията на компанията и забавеното заявление за цената на природния газ от 1 август.

„Природен газ за България ще има до края на годината, но на висока цена“, прогнозира председателят на енергийния регулатор Иван Иванов.

По време на заседанието стана ясно още, че проблеми с доставките на газ през следващите месеци не се очакват. Прогнози за цените, обаче, не могат да се правят.

КЕВР поиска от "Булгаргаз" предложението за цената през септември до 11 август и обяви, че ще реши за августовската цена в петък.

 

 

 

 


Етикети КЕВР
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати