Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КНСБ: Бюджет 2019 е достатъчно добър

Парите

КНСБ: Бюджет 2019 е достатъчно добър

Снимка:

Имаме рамка, която дава възможности за повече разходи, заяви Пламен Димитров

„Нашата оценка е, че имаме достатъчно добър бюджет, много рядко даваме позитивни оценки на фискалната политика. Бюджетът предвижда около 4.5 млн. лв. повече приходи да бъдат събрани.“ Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНТ. “Имаме рамка, която дава възможности за повече разходи“, обясни той.

Димитров допълни, че през юни месец КНСБ са заявили своите искания - около 1.5 млрд. лв. повече за заплати. Заложени са 900 млн. лв., което се приближава до исканията на хората, подчерта той.

"Споразумението, което подписахме преди седмица с премиера и финансовия министър за това как тези 10% да бъдат разпределени, е изключително важно. Там ясно се казва, че в агенциите, които са на терен, тези, които събират приходите на държавата - НАП и митниците, в тези агенции трябва да бъде осигурено увеличение на заплатите над средното. Ние там очакваме повече от 10%", заяви Димитров. И допълни, че очаква около 12-13% средно увеличение в тези агенции.

Недоволство синдикатите имали от заложеното в бюджета, според което майчинството за втората година остава на нивото от плащанията за 2017 г. и 2016 г. - 380 лв. Също и обезщетенията за безработица, които не се променят.

"В осигурителната система ние виждаме резерви, макар да се дават доста повече средства - над 500 млн. лв. за пенсии през следващата година и да се предвижда увеличение на пенсиите средно над 6%, там имаме критики", допълни Димитров.  


Коментари (1)

Илия Парев Така е повече пари са предвитени за България и българският народ
25.10.2018 11:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема