Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КРИБ опроверга фалшива новина: Никога не сме искали национализация на нечий бизнес

Парите

КРИБ опроверга фалшива новина: Никога не сме искали национализация на нечий бизнес

КРИБ опроверга фалшива новина: Никога не сме искали национализация на нечий бизнес - Tribune.bg
Снимка:

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България излезе с отворено писмо срещу тиражирани фалшиви новини във връзка с организацията.

„Във връзка със спекулациите в някои медии, че през 2015 г. „скандално“ са напуснали КРИБ големите американски енергийни компании „Ей И Ес“ и „КонтурГлобал“, заради „лансираната от организацията идея за национализиране на бизнеса им в България“, бихме искали да направим опровержение и да заявим категорично, че КРИБ никога не е искала национализация на нечий бизнес в България“, категорични са от КРИБ.

Искането за национализация на т.нар. американски централи беше направено от друга работодателска организация, без да е поискала и без да е получавала нашето съгласие за това, заявиха от Конфедерацията в позиция до медиите.

„Нашите призиви към правителството през последните години са насочени срещу непазарното спасяване на държавната „ТЕЦ Марица Изток 2“. Така например през месец февруари т.г. четирите работодателски организации КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП, обединени в АОБР, за пореден път сигнализирахме, че „ТЕЦ Марица Изток 2“ продължава да работи на непазарна цена и не се стреми да оптимизира разходите си, като посочихме за сравнение, че двете частни централи в Маришкия басейн са далеч по-ефективни. В заключение можем да информираме, че диалогът с американските централи, който преди пет години беше нарушен, в момента е възстановен. Проведени са редица срещи с ръководството на „Ей И Ес“, първата от които с посредничеството и в присъствието на Американската търговска камара в България (АмЧам)“, пишат от работодателската организация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ненка Когато дойдат на власт Корни и Гечевия ще има национализации!„Повече държава в бизнеса” каза Корни!А да ви е честито, протестиращи! 1997 година да се повтори 2021-2025 год.
05.10.2020 20:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати