Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. „Лафка“ обявява фалит до края на деня?

Парите

„Лафка“ обявява фалит до края на деня?

Снимка:

От утре в търговската верига няма да се доставят и продават вестници

„Лафка“, най-голямата търговска верига у нас с над 3 хиляди обекта в цялата страна, ще обяви фалит днес. От утре в нейните обекти няма да се получават и да се продават вестници, съобщава Флагман.Бг, позовавайки се на отлично информиран източник.

Освен печатни издания, веригата продаваше тютюневи изделия, талони на Национална лотария и други. Днес изтича и официалния срок, в който талоните от лотарията на Васил Божков трябва да бъдат изтеглени от всички търговски обекти. А това бе сериозно перо за „Лафка“.

Преди години се водеше истинска битка за места, на които да се поставят будки за вестници. Бизнесът беше много печеливш, сред най-големите разпространители в Бургас бяха „Бургас прес“ на Тодор Диков, както и БИС на Боян Иванов.

По-късно те бяха погълнати от „Лафка“ , която разположи много по-модерни павилиони на техните места. През последните години обаче възходът на електронните медии и информационните сайтове буквално уби вестниците - така, както някога автомобилите са заменили каруците. Тиражите на вестниците се сринаха драматично , много от тях дори закриха печатния си вариант.

Това постепенно доведе до сериозен спад в оборотите на „Лафка“ и финансови загуби.  


Коментари (2)

Браво Когато гроб копаеш сам в него влизаш
21.02.2020 16:41 / Отговор
Крадливия президент Къде е Деси липсва ми
22.02.2020 06:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив