Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Лазаров обещава да няма намаление на социалните плащания

Парите

Лазаров обещава да няма намаление на социалните плащания

Лазаров обещава да няма намаление на социалните плащания - Tribune.bg
Снимка:

С удължаването на действието на Бюджет 2022 до съставянето на редовно правителство се гарантират всички социални плащания. Това заяви от парламентарната трибуна служебният вицепремиер и социален министър Лазар Лазаров.

Законопроектът дава възможност да бъдат изплащани увеличените социалноосигурителни плащания от юли и октомври 2022 г. и през 2023 г., подчерта министър Лазаров. Той даде пример и с финансовата подкрепа по Закона за хората с увреждания, която догодина ще бъде увеличена с 22% спрямо тазгодишните й размери.

„Законът за бюджета за съответната година е финасово изражение на политиките, които правителството провежда през съответната година, в този контекст служебното правителство няма хоризонт от година пред себе си, за да провежда политики. В общественото пространство имаше поредица от тези - че не следва да провежда политики и трябва да се концентрира върху изборите, сега основното настояване е за провеждане на политика. Това е съпътствано с осигуряването на съответната парламентарна подкрепа, затова не следва да провеждаме политики“, коментира още министърът.

Социалните партньори обсъждат предложението на финансовото министерство да се запазят гласуваните от миналото Народно събрание параметри на бюджета.

За повече от 80 хил. души е продължена мярката за осигуряване на топъл обяд, допълни Лазаров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети