Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Менда Стоянова: С промените в закона парите за лотария ще отиват за спорт, а не в джоба на бизнесмени

Парите

Менда Стоянова: С промените в закона парите за лотария ще отиват за спорт, а не в джоба на бизнесмени

Менда Стоянова: С промените в закона парите за лотария ще отиват за спорт, а не в джоба на бизнесмени - Tribune.bg
Снимка:

Само за 2018 г. са изхарчени 1,2 млрд. лв. за лотария, посочи още тя

 „Смисълът на промяната цели да спре тази лудост, която в момента се вихри по магазини, будки за вестници и по пощи, където хората получават пенсиите си. Сумите, които се харчат за лотария само за 2018 г., са били милиард и 200 млн.”. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова относно промените в Закона за хазарта, които станаха факт вчера пред Нова ТВ.

„В текстовете, които приехме, поставяме ограничения Българският спортен тотализатор да извършва тази дейност единствено и само в собствени или наети обекти, които да бъдат обособени. Всичко това ще ограничи дистрибуцията на талони да се извършва от абсолютно всеки продавач”, каза още тя.

Запитана дали например голям магазин може да обособи кът, в който да се продават лотарийни билети, Стоянова отговори: „Няма никакъв проблем тотото да си направи пункт там. Както има на други места такива пунктове, така те могат да решат да разширят мрежата си и на тези места, но е ясно, че това ще бъде обособен тото пункт”.

„Хазартът е забранен в много малко страни по света. т.нар. „мек хазарт”, какъвто е въпросната лотария, винаги и навсякъде се използва за спонсориране на спорта. В случая, Спортният тотализатор, след като получи залозите и изплати печалбите и разходите, цялата друга печалба отива в Министерството на младежта и спорта, а част от нея и във фонд „Култура”. Така вместо да отива в джоба на бизнесмени това, което хората са решили да похарчат за лотария, ще отива за спорт“, посочи Менда Стоянова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Цар Киро Преди три години Менда беше удостоена с почетното "Доктор хонорис кауза" на Музикалната Академия в Пловдив. Спомняте си, нали ? Моята дейност се наблюдаваше от НАП. Правех фалшив алкохол. Проверяваше ме Менда, хем като инспектор , хем като партиен секретар на НАП-Пловдив. Харесахме се. Научих я да свири на кавал, на черен кавал. И сега има правилната захапка, ако сте обърнали внимание. И какво стана ? Тя стана "доктор" , аз влязох в затвора.
08.02.2020 14:10 / Отговор
Менда да чете ! Проф. Стив Ханке срещу Менда Стоянова: Тя не разбира колко опасно е да си играят с валутния курс!
08.02.2020 14:17 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети