Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Историческо: България получи покана за чакалнята за еврозоната

Парите

Историческо: България получи покана за чакалнята за еврозоната

Историческо: България получи покана за чакалнята за еврозоната - Tribune.bg
Снимка:

Българският лев влиза в механизма ERM II, обявиха официално от Брюксел. Съобщението беше публикувано на сайта на Европейската централна банка.

По искане на българските власти: финансовите министри на страните от Еврозоната, президентът на ЕЦБ и гуверньорите на националните банки на Дания и България, решиха да включат Българския лев в механизма ERM II, се казва в съобщението.

Валутният курс остава фиксиран на 1.95583 лв. за едно евро.

Както се очакваше, страната ни влиза в механизма, запазвайки Валутния борд.

„Много се радваме да посрещнем България в единния надзорен механизъм и в семейството на банковия надзор в ЕЦБ,” заяви Андреа Енрия, председател на Надзорния съвет на ЕЦБ, цитиран от „24 часа“.

„Това бележи важен етап в историята на банковия съюз, тъй като обхватът му се разширява отвъд държавите членки на еврозоната.“

Министър-председателят Бойко Борисов ще даде брифинг в 20 ч в Гранитната зала в Министерския съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

кесо Тая новина доста ще вгорчи възторзите на радевите митингуващи. А Румбата със сигурност няма да получи похвала от Бункера на таварищ Путин, нито от оказалия му "високото доверие" таварищ Решетников. Лошо, Румба, лошо!
10.07.2020 20:36 / Отговор
кесо Впрочем честито на всички истински десни, но не разбира се и на тези с "горещите" леви сърца /по таварищ Дзерджински де/.
10.07.2020 20:55 / Отговор
Левите Вие нормални ли сте с тези коментари. Радев е НАТО- ски генерал и проевропейски настроен за Европейска България е. Тука няма леви, няма десни, след като сме в ЕС, това е следваща стъпка за европейска интеграция. А междудругото Жан Виденов е подал молбата ни за членство в ЕС. Не десните, а левите. А мутрата и Горанов доста време бавиха влизането ни в чакалнята, за да си крадат на воля, да събарят банки, да рекетират бизнеси., да трупат пачки и кюлчета, да си купуват имоти в Испания и т.н.
11.07.2020 08:36 / Отговор
Десен, но не волан Ти си долен Ляв педал. Смешник
11.07.2020 15:12

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети