Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Румен Спецов: Василев никога не ми се обаждал

Парите

Румен Спецов: Василев никога не ми се обаждал

Румен Спецов: Василев никога не ми се обаждал - Tribune.bg
Снимка:

„Без адекватен контрол, няма държавност.“ Това заяви директорът на НАП Румен Спецов.

Той подчерта, че НАП не изпълнява политически поръчки. „Никога Асен Василев не ми се обаждал, за да ми дава указания кого да проверявам“, посочи Спецов пред Нова тв.

Директорът на НАП коментира знакови проверки на известни личности. По отношение на Васил Божков той посочи, че за периода, за който бизнесменът е проверяван е чист.

Спецов заяви, че НАП ще провери цялата финансова дейност на БФС. „Очаквам всичко да е наред, когато приключат проверките НАП ще изнесе данните“, уточни той.

Той заяви, че фирмата, която е имал, не е продадена със задължения, те са се появили на по-късен етап. „Когато продадох фирмата, тя нямаше задължения“, каза Спецов.

НАП иска да има равнопоставеност при облагането на всички лица. По отношение на „доносничеството“, Спецов обясни, че от началото на годината има постъпили над 4500 сигнала. „Това са сигнали от неиздаване на касови бележки, неиздаване на фактури до неотчитане на доходи от наем. За сигналите, които са подадени през 2022 и се приключват през 2023 г. имаме над 600 000 лева събрани. А от сигнали от началото на годината към момента има събрани над 350 000 лева“, обясни директорът на НАП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети