Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Цената на газа в Европа се повиши с 30% след спирането на „Северен поток“

Парите

Цената на газа в Европа се повиши с 30% след спирането на „Северен поток“

Цената на газа в Европа се повиши с 30% след спирането на Северен поток - Tribune.bg
Снимка:

Цената на газа в Европа се повиши с 30% и отново превиши 2850 долара за 1000 куб. м. в началото на днешната търговия на фона на пълното спиране на доставките по газопровода "Северен поток" според данни на лондонската борса ICE, цитирани от BBC. 

На 2 септември "Газпром" съобщи, че при техническото обслужване на последния действащ помпен агрегат на "Северен поток"са открити течове на машинно масло и холдингът е принуден да спре изцяло подаването на газ по тръбопровода за неопределено време, за да ги отстрани.

Газпром спира газопровода Северен поток за неопределен период от време

Октомврийските фючърси на хъба TTF в Нидерландия вече се търгуват на нива от 2853 долара за 1000 кубични метра или 279 евро за мегаватчас.

Кремъл обяви днес, че прекратяването на газовите доставки за Германия през тръбопровода "Северен поток" е причинено от западните санкции, които пречат на поддръжката на инфраструктурата, предаде АФП.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред репортери, че, ако санкциите бъдат вдигнати, ремонтните работи ще бъдат приключени лесно и газовите потоци ще бъдат възобновени.

 Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети