Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Валентин Николов: В момента България няма как да бави строежа на „Турски поток“

Парите

Валентин Николов: В момента България няма как да бави строежа на „Турски поток“

Снимка:

Има два варианта за анализ на думите на руския президент, че България умишлено бави строежа на „Турски поток“ - или са очаквали много по-бързо да върви строежът, или може би иска да вмъкне по-различен смисъл на отношенията, които формирахме със САЩ.“ Това заяви пред БНТ председателят на енергийната комисия в Народното събрание и депутат от ГЕРБ Валентин Николов.

„Изказването на Путин беше след срещата със сръбския президент Вучич. Според мен той казва следното - българите ако не искат, после се поправя - правителството, и казва, че правителството било под натиск от други сили, вероятно визирайки Вашингтон. Наскоро премиерът Борисов беше там и срещата беше много ползотворна“, каза още Николов.

Той добави, че по правилата на ЕС ние сме направили всичко и че в момента България няма как да бави строежа на „Турски поток“. Депутатът допълни, че веднага след изказването на руския президент Владимир Путин се е чул с изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ и той е казал, че всичко върви по договор.

„Единственото забавяне беше във връзка с оспорването, което имаше в Комисията за защита на конкуренцията, впоследствие във Върховния административен съд и това забави наистина подписването на договора, но от подписването на договора всичко върви. В страни, които не са в ЕС, може би има влияние, но в страна членка на ЕС – абсурд“, категоричен е Николов.

Според него при всички случаи има послание и към самия руски народ:

„Ето, Сърбия, която не е член на ЕС, вече са изпълнили 80% от трасето, а член на ЕС, който има влияние от САЩ, не може да изпълни това. Има и игра с думи, с влияние“, допълни депутатът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още