Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Верен клиент: Ердоган инструктира турските държавни служители да карат Фолксваген Пасат

Парите

Верен клиент: Ердоган инструктира турските държавни служители да карат Фолксваген Пасат

Снимка:

Турският президент инструктира своите служители в бъдеще да използват VW Passat като служебен автомобил, пише в. „Шутгартер нахрихтен“.

Решението за изграждане на нов завод на VW в западна Турция все още не е официално потвърдено. Докато лентите тръгнат ще отнеме три години. Фолксваген обаче вече спечели един ентусиазиран клиент в Турция - президентът Реджеп Ердоган, който вече инструктира ръководството на своята ислямско-консервативна Партия на справедливостта и развитието да премине към VW Passat като нов служебен автомобил. Това съобщи информационната агенция Bloomberg, позовавайки се на партийни функционери.

Първоначално указанието на Ердоган засяга само 19 висши служители на Партията на справедливостта и развитието, които все още карат автомобили Audi, чийто лизинг изтича след около два месеца. Тъй като става дума само за няколко автомобила, а марката Audi принадлежи към VW Group, промяната първоначално няма да играе голяма роля за VW. Но това трябва да е само началото.

Турската държава оперира с около 110 000 автомобила и е похарчила около 85 милиона евро за лизинг през миналата година. Тъй като думата на Ердоган е закон в Турция и повечето ръководители на администрация са послушни и му се подчиняват , VW може да очаква, че повечето държавни служители скоро ще се качат на Passat, пише в. „Шутгартер нахрихтен“.

Според изданието планираната милиардна инвестиция е спорна с оглед на демократичния дефицит в Турция, нарушенията на правата на човека и напрегнатите отношения с Германия.

Не се очаква Ердоган да се качи на VW. Той ще продължи да се вози в брониран Mercedes-Maybach.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още