Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ отрича да са нападали Даниел Лорер, било сблъсък с „народната любов“

Политика

„Възраждане“ отрича да са нападали Даниел Лорер, било сблъсък с „народната любов“

Възраждане отрича да са нападали Даниел Лорер, било сблъсък с народната любов - Tribune.bg

От „Възраждане“ изпратиха до Tribune.bg своя позиция относно информацията, че група привърженици на партията са нападнали вербално народния представител от ПП-ДБ Даниел Лорер в кафене в близост до Народното събрание на 14 март.

Привърженици на Възраждане нападнаха Даниел Лорер

ПП иска наказание за симпатизанти на Възраждане, нападнали Даниел Лорер

От формацията на Костадинов коментират, че нямат общо с това, в което са обвинявани и че там не е присъствал нито един техен човек. От „Възраждане“ настояват „институциите да се самосезират за тази клевета на ПП-ДБ като заявяват готовност да предоставят клип на човек, който е бил там.

„За пореден път представителите на ПП-ДБ подеха кампания с клевети срещу „Възраждане“, опитвайки се да им създадат публичен образ на антисемити с хулигански прояви. Поводът за тази атака беше срещата-разговор на Даниел Лорер с граждани, на която очевидно се е сблъскал с народната „любов“ и това не му е харесало“, заявяват от партията. 

„Заигравката на ПП-ДБ с етническия произход на този или онзи техен представител е изключително опасна, защото застрашава етническия мир в България Законът не дели българските граждани, не ги делим и ние от „Възраждане“. Когато някой престъпник е от еврейски произход или декларира такъв, това не го прави по-малко престъпник, нито пък обвинителите му – антисемити. Всъщност от ПП-ДБ има за какво да са притеснени. Защото българският народ се пробужда и определено не му харесва това, че унищожават финансовата му независимост, енергетиката, селското стопанство и посягат на поминъка му, докато пият мазно турско кафе в скута на Пеевски“, пишат още в съобщението си от партията на Костадинов. 

Ето цялата позиция без редакторска намеса: 

За пореден път представителите на ПП-ДБ подеха кампания с клевети срещу „Възраждане“, опитвайки се да им създадат публичен образ на антисемити с хулигански прояви. Поводът за тази атака беше срещата-разговор на Даниел Лорер с граждани, на която очевидно се е сблъскал с народната "любов" и  това не му е харесало.

Съвсем удобно от ПП-ДБ ползват ситуацията за медийна атака, която успяват само в рамките на няколко часа да разпространят до значителен брой медии, като публикациите им достигат до 92.

Вероятно интензитетът на атаката е провокиран и от посещението на председателя на Еврогрупата – Паскал Донахю, с когото представители на „Възраждане“ се срещнаха и му заявиха ясно и категорично, че правителството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ се готви да излъже със статистиките за инфлацията, съобщиха му, че българите не искат да са част от еврозоната, а над 600 000 българи искат референдум, който е незаконно отменен от българските власти с решение на Народното събрание, подкрепено от президента, който не взе мерките, които законът му позволява по този въпрос, и накрая от Конституционния съд. Донахю разбра също, че „Възраждане“ ще продължи да работи за запазването на българския лев и българската финансова независимост, като ще отнесе въпроса в Европейския парламент с подкрепата на западните партньори на политическата организация.

Представителите на „Възраждане“ обаче този път няма да подходят  с присъщата им толерантност към тази медийна атака и настояват компетентните институции да се самосезират и да вземат необходимите мерки спрямо ПП-ДБ и клеветата, с която злонамерено целят постигането на електорални загуби за „Възраждане“.

Позицията на „Възраждане“ е, че нашите членове, симпатизанти, общински съветници и народни представители са обединени от каузата за свободна и независима България. Това са честни и почтени хора, които работят със собствени сили в националното обединително движение – „Възраждане“. Не такава обаче е ситуацията в ПП-ДБ, които, освен че съставиха най-вредното за България правителство, не се свенят да нарушават закона и в пленарна зала и извън нея, като техни представители се свързват дори с най-опасните престъпления. Ще припомним публикации в медиите от последните две години – периодът, в който ПП-ДБ са част от българската политика, изведени на нейното поприще от вдигнатия юмрук на президента на Република България с призива „Мутри вън"

· Септември 2022 г. - Шофьорът на Кирил Петков, който го вози с "автобуса на промяната", е осъждан за телесна повреда криминал! Лежал и в затвора в Хърватска за каналджийство на бежанци;

Април 2023 г. - Член на СИК – Калояново бе хванат да шофира надрусан;

· Май 2023 г. - Шефът на ДАНС: Съветник на Кирил Петков е разследван за „съгласуване" на информация със Северна Македония;

· Юни 2023 г. - Нов зам.-министър на ПП-ДБ е уволнен като шеф на БДЖ за далавера за 27 Млн лв. с боса на борческата групировка 777;

· Септември 2023 г. - Кандидатът на ПП-ДБ в Белоградчик - разследван от ОЛАФ с висящи дела;

· Септември 2023 г. - Координаторът на ПП във Ветрино е арестуван - имал оранжерия с марихуана и крадено Порше;

· Януари 2024 г. - Удушвачката от Бургас е кандидат-депутатка от ПП, това е Габриела Славова, убила мъжа си Пейо;

· Март 2024 г. - След сигнал за семеен скандал: Арестуваха с наркотици общинар от "Да, България" в Плевен.

Видно от медийните публикации, целият наказателен кодекс не е чужд на представителите на ПП-ДБ и сред проявите им присъстват от домашно насилие и наркотици през убийство и чак до държавна измяна. Явно е, че вместо „Мутри вън", стана „Мутри вътре" с любезното съдействие на президента.

Освен че от „Възраждане" настояваме институциите да се самосезират за тази клевета на ПП-ДБ, ще им помогнем и в установяването на факта, че „Възраждане" няма нищо общо с това, в което са обвинявани техните представители, като предоставим клип на човек, който е бил там и потвърждава, че не е имало нито един представител от „Възраждане". Заигравката на ПП-ДБ с етническия произход на този или онзи техен представител е изключително опасна, защото застрашава етническия мир в България Законът не дели българските граждани, не ги делим и ние от „Възраждане". Когато някой престъпник е от еврейски произход или декларира такъв, това не го прави по-малко престъпник, нито пък обвинителите му – антисемити.

Всъщност от ПП-ДБ има за какво да са притеснени. Защото българският народ се пробужда и определено не му харесва това, че унищожават финансовата му независимост, енергетиката, селското стопанство и посягат на поминъка му, докато пият мазно турско кафе в скута на Пеевски. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети