Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 4 дни след скандала: Петков извади видео как купува ром и пури (ВИДЕО)

Политика

4 дни след скандала: Петков извади видео как купува ром и пури (ВИДЕО)

4 дни след скандала: Петков извади видео как купува ром и пури (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Контравидеото е било дадено за излъчване на ТВ „Евроком“

Четири дни след като видео от среща между бивш митнически шеф и президентския съветник Пламен Узунов предизвика огромен скандал, един от участниците извади нов запис. Петко Петков е предоставил на телевизия „Евроком“ видео от камера, на което е заснет (или се е снимал) как пазарува в магазин.

На предишното видео се виждаше как двамата – Петков и Узунов, разговарят, оставят телефоните си на метри от тях, разменят бележки и в крайна сметка Узунов си тръгва с голям хартиен плик.

 

Записани на видео: Секретарят на президента прибира дебел плик от компрометиран митнически шеф

Защитната версия на Петков гласи, че е подарил пури и ром. Дни след първия запис той успя да извади друг, на който продавач внимателно подрежда кутия ром и пури в плик – точно под перфектно разположена видеокамера. В пуснатото от Петков видео се вижда как той влиза в магазин без да носи маска, която би скрила лицето му от камерата, ръкува се с продавача, а после внимателно разтрива ръцете си с дезинфектант. Междувременно мъжът зад касата продължава да си играе на видеоигра. Следва около минута избор какво да купи.

 

Петков се обръща към медиите, които очерняли името му с отворено писмо.

Ето какво гласи то:

„През последните дни съм подложен на изключително недостойна кампания, която очерня моето име. Смятам, че е нередно в медиите да се тиражират непроверени факти, които са внушени единствено от политическа корист. Изобщо нямаше да се занимавам с този поръчков сценарий, ако ставаше въпрос само за мен, но е очевидно, че истинската атака е срещу президентството на България.

Затова призовавам медиите, които тиражираха лъжите срещу мен, да дадат глас и на истината, чрез фактите, които предоставям. А те са: преди време помолих г-н Узунов за помощ, тъй като се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Същият ме свърза с наш сънародник в чужбина, който ме насочи към клиника в Швейцария, в която ми бе извършена животоспасяваща операция.

В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка, благодарение на вас - медиите.

Прилагам в писмото видеозаписите от магазина, от които се вижда посещението ми, направените от мен покупки, подаръчната торбичка, датата и часът. Разполагам и с касовия бон и извлечението от дебитната карта, с която заплатих, които съм готов да предоставя на компетентните органи при необходимост“, завършва той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети