Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за записа на Узунов: Какъв ром, какви пури? Торбите заминават вероятно към Радев (Видео)

Политика

Борисов за записа на Узунов: Какъв ром, какви пури? Торбите заминават вероятно към Радев (Видео)

Снимка:

„Никой не отрича, че такава среща има", подчерта лидерът на ГЕРБ

„Какъв ром, какви пури? Не виждаш ли, че не дрънка шише вътре“. Така Бойко Борисов коментира записите в заведение на президентския секретар Пламен Узунов и бившия директор на митниците Петко Петков. Той направи това на среща в централата на ГЕРБ веднага след като пред нея бе открита предизборната кампания на партията.

Записите  бяха разпространени онзи ден от „Афера“.

Племенницата на Петко Петков била назначена от служебното правителство в Митници – Пловдив

 

Записани на видео: Секретарят на президента прибира дебел плик от компрометиран митнически шеф

„Никой не отрича, че такава среща има. Самото деяние... Тези, които са работили в служби, знаят – първото, като отидат някъде, е да махнат телефоните. Единият идва конспиративно, огледа, после идва другия и пак идва, огледа, пишат си бележки. Проверява, не дрънчи нищо и на другия ден торбите заминават вероятно към Радев. Там са назначенията”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Какъв кусур намериха на Фонд „Земеделие“ там бяха само кадри на БСП, а БАБХ, АПИ какво общо имат с изборите“, попита Борисов и подчерта, че се оказва, че няма машини.

За Петко Петков каза: „Петко Петков - знаков човек в митниците, няма митничар, който да не знае кой е Петко Петков“.

Борисов коментира и темата Северна Македония. Той подчерта, че Радев разделя народа - „Кое е по-добре да имаш съсед член на ЕС и НАТО или не? Затова направихме и договор за добросъседство. Аз мисля, че ги лъжат, но да изчакаме Европейския съвет. Дано имат уменията да направят двата народа най-приятелски…Ние бяхме водеща сила и сега политиката, която водят ще направят да се мразим. Историята е важна, но оставете я на историците, така се създава вражда, която остава с поколения“.

Според Борисов не трябва да се „подвеждаме по омразата на Радев“ и даде пример с източения язовир край Ловеч и „как той е ял деца“.

Бившият премиер заяви, че много лидери са го поздравили за рождения ден, сред тях е бил и Шарл Мишел.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още