Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 4000 подписа срещу спирането на ВиК проекти на София

Политика

4000 подписа срещу спирането на ВиК проекти на София

Снимка:

Подписка, подкрепена от близо 4000 жители на районите „Кремиковци“, „Връбница” и „Панчарево” са били събрани срещу спирането на ВиК проектите на столицата. Тя е била внесена в

МС от районни кметове, кметове на кметства, общински съветници и граждани срещу решението на служебния кабинет за спиране на средствата по Плана за възстановяване, предвидени за изграждане на канализация.

Става дума за 4 проекта за изграждане на канализация, които са изключени от Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Софийски кметове алармират за провал на проектите за канализация, внесоха подписка в Министерския съвет

„Проектите засягат 27 хил. души. Изваждането им от плана е тенденциозно - няма спрени проекти на други общини. Каква вина носят тези 27 000 софиянци? Проектите са съгласувани предварително с Еврокомисията и отговарят на всички изисквания. Общината ще осигури 42 млн. лв. собствено финансиране. Настояваме проектите да бъдат върнати в плана”, каза пред “24 часа” кметът на район „Връбница” Младен Младенов.

Според Младенов е сменен критерият, на който трябва да отговарят, за да се получи финансиране - вместо брой жители водещ станал броят на пречиствателните станции, които ще се изградят.

Той подчерта, че София кандидатства за 4% от общата сума за плана и няма как да вземе парите за по-бедните региони у нас. Младенов напомни, че софиянци произвеждат 40% от БВП на страната и не е редно да бъдат лишавани от европейската солидарност.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още