Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 4000 подписа срещу спирането на ВиК проекти на София

Политика

4000 подписа срещу спирането на ВиК проекти на София

4000 подписа срещу спирането на ВиК проекти на София - Tribune.bg
Снимка:

Подписка, подкрепена от близо 4000 жители на районите „Кремиковци“, „Връбница” и „Панчарево” са били събрани срещу спирането на ВиК проектите на столицата. Тя е била внесена в

МС от районни кметове, кметове на кметства, общински съветници и граждани срещу решението на служебния кабинет за спиране на средствата по Плана за възстановяване, предвидени за изграждане на канализация.

Става дума за 4 проекта за изграждане на канализация, които са изключени от Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Софийски кметове алармират за провал на проектите за канализация, внесоха подписка в Министерския съвет

„Проектите засягат 27 хил. души. Изваждането им от плана е тенденциозно - няма спрени проекти на други общини. Каква вина носят тези 27 000 софиянци? Проектите са съгласувани предварително с Еврокомисията и отговарят на всички изисквания. Общината ще осигури 42 млн. лв. собствено финансиране. Настояваме проектите да бъдат върнати в плана”, каза пред “24 часа” кметът на район „Връбница” Младен Младенов.

Според Младенов е сменен критерият, на който трябва да отговарят, за да се получи финансиране - вместо брой жители водещ станал броят на пречиствателните станции, които ще се изградят.

Той подчерта, че София кандидатства за 4% от общата сума за плана и няма как да вземе парите за по-бедните региони у нас. Младенов напомни, че софиянци произвеждат 40% от БВП на страната и не е редно да бъдат лишавани от европейската солидарност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати