Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. 8 кандидати искат да доставят 9600 машини за гласуване

Политика

8 кандидати искат да доставят 9600 машини за гласуване

8 кандидати искат да доставят 9600 машини за гласуване - Tribune.bg
Снимка:

Максималната стойност на обществената поръчка е 36 млн. лв.

Общо 8 кандидати са подали заявление за участие в обществената поръчка за доставка на машините за предстоящите парламентарни избори. Днес Централната избирателна комисия/ЦИК/ оповести имената на кандидатите - ЛЕКС.БГ ЕАД, СИЕЛА НОРМА АД, ЦАПК ПРОГРЕС ГРУП АД, КОНТРАКС АД, физическо лице – Михаил Димитров Вишанин, ЕКСЕЛОР ХОЛДИНГ ГРУП ЕООД, физическо лице – Иван Величков Иванов, "Български машини за гласуване" ДЗЗД.

От ЦИК уточняват, че конкретните предложения ще са ясни в следващите дни. Машините трябва да са с инсталирани системен и приложен софтуер, включително и изходния код, така че да могат да се използват при всички избори, без намеса на доставчика. Максималната стойност на обществената поръчка е 36 милиона лева.

Според заданието машините за гласуване следва да са доставени до 10 февруари. Ако устройствата бъдат доставени на партиди, последната трябва да е в складовете не по-късно от 25 дни преди изборния ден, а софтуерът да бъде инсталиран до 20 дни преди вота.

На предстоящите избори всеки сам ще избира дали да гласува с хартиена бюлетина или по електронен път. Промените в Изборния кодекс, свързани с машинното гласуване, бяха окончателно приети на 16 септември.

В понеделник президентът Румен Радев съобщи, че парламентарните избори догодина ще се проведат в срок и че ще са на 28 март.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети