Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Административният съд в Бургас: Да се преброят отново бюлетините за избор на кмет в Поморие

Политика

Административният съд в Бургас: Да се преброят отново бюлетините за избор на кмет в Поморие

Административният съд в Бургас: Да се преброят отново бюлетините за избор на кмет в Поморие - Tribune.bg
Снимка:

Вещи лица да преброят наново бюлетините за избор на кмет на Община Поморие - това реши Административният съд в Бургас днес, на заседание по жалба на Веселин Анестиев, кандидат кмет, издигнат от коалиция БЗНС /ПП-ДБ, ИТН/.

Анестиев оспорва изборния резултат, според който още на първи тур четвърти мандат спечели Иван Алексиев от ГЕРБ. Според данните, оповестени от ОИК Поморие, за Алексиев са гласували 5218 души, а за опонента му Анестиев - 3874.

Считам, че изборът на кмет на Поморие е незаконосъобразен, поради което подадох жалба в съда. Подтикна ме факта, че един от протоколите не е подписан и че част от протоколите са броени в Общинската избирателна комисия, а не на място в Секционната избирателна комисия", поясни пред журналисти Анестиев.

Съдът допусна и изготвянето на графологична експертиза, която да установи от кого е подписан протокола в СИК N9 в поморийското село Габерово, където според жалбоподателя са допуснати съществени нарушения и дали едно лице е изписало имената на всички членове на СИК.  За да няма никакви съмнения в обективността на вещото лице, съдът назначи такова от Варненски съдебен район.

Вотът е опорочен,  действителни бюлетини са отчетени като недействителни и обратното. Оспорваме истинността на всички протоколи в СИК-овете и искаме оглед на бюлетините и сравняване на  резултата в протоколите", заяви адвокат Михалев, който представлява Веселин Анестиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети