Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Администрацията на Радев опровергава информация на в. „Труд“ за Кирил Петков

Политика

Администрацията на Радев опровергава информация на в. „Труд“ за Кирил Петков

Президентството обяви, че не е обсъждало състав на служебен кабинет с представители на вестник „Труд“. Администрацията на Румен Радев обвини вестника в разпространение на невярна информация, което било в противоречие на професионалните стандарти на журналистическата етика.

Припомняме, че по-рано от в. „Труд“ написаха, че министър Кирил Петков няма да бъде част в евентуално следващо правителство на Румен Радев, като се позовават на свои източници от президентството. Причината пък според изданието е скандала с канадското гражданство на Петков.

"Въпросната публикация във вестник „Труд“ не се основава на достоверна информация. Статията не отразява позиция нито на държавния глава, нито на прессекретариата на президентската институция. Никой от екипа на вестника не е потърсил позиция от страна на президента за състава на евентуално ново служебно правителство. Разпространяването на невярна информация е в противоречие с професионалните стандарти и журналистическата етика", пишат в своята позиция от президентството.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още