Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Акад. Денков: Партиите да не злоупотребяват с протеста на енергетиците по време на кампаниите за местните избори

Политика

Акад. Денков: Партиите да не злоупотребяват с протеста на енергетиците по време на кампаниите за местните избори

Акад. Денков: Партиите да не злоупотребяват с протеста на енергетиците по време на кампаниите за местните избори - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът очаква срещата с протестиращите днес в 16ч. да се състои

"Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в кампанията си за местни избори". За това призовава премиерът акад. Николай Денков, който днес е разговарял на тази тема и с политически лидери. Той се обяви против разпространяваната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението, информират от правителствения пресцентър.

Министър-председателят очаква представителите на протестиращите днес в 16 ч в Министерския съвет, за да започнат обсъждането на конкретните стъпки за енергиен преход във въглищните региони. То ще продължи до края на ноември т.г. Териториалните планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил бяха изпратени на Европейската комисия вчера - в последния възможен срок. Това беше необходимо, за да получи България няколко милиарда лева от ЕС, с които ще се гарантират работни места за хората в трите региона след затварянето на мощностите през 2038 г. Финалните версии на плановете трябва да бъдат одобрени от ЕК и страните членки на ЕС до края на годината.    


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети