Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Активизира се смесената комисия за икономическо и научно сътрудничество между България и Египет

Политика

Активизира се смесената комисия за икономическо и научно сътрудничество между България и Египет

Активизира се смесената комисия за икономическо и научно сътрудничество между България и Египет - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Борисов се срещна с президента Абдел Фаттах Ас-Сиси

Ще се активизира работата на Смесената комисия за икономическо, научно и техническо сътрудничество между България и Египет. Освен това ще се засили сътрудничеството между ресорните министри именно в сферите от взаимен интерес, сред които са също здравеопазването, строителството и туризма. Това стана ясно след среща между премиера Бойко Борисов и египетския президент Абдел Фаттах Ас-Сиси.

„Запознах президента с възможностите на България, на Балканите, за изграждане на хранителни хъбове. Можем да осигурим много повече прехрана за местата, където хората живеят в Африка в голяма бедност“, обясни Борисов.

Борисов отбеляза и готовността на египетската страна да се направи университет, който да може да поеме това, което нашите университети, училища и БАН създават.

Българският министър-председател акцентира още върху сътрудничество в борбата с миграцията, с незаконния износ на културно-исторически ценности, с транснационалната престъпност, в сферата на сигурността и борбата с тероризма.

Премиерът предаде на египетския президент поздрави от името на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, като отбеляза, че се подготвя Срещата ЕС-Египет през февруари.

"Благодаря на България, че дава възможност гласът на Египет да достигне до ЕС и да се чуе посланието, че Египет е важен фактор на стабилност в региона", отбеляза от своя страна президентът Абдел Фаттах Ас-Сиси. Той изрази надежда, че Смесената комисия за икономическо, научно и техническо сътрудничество ще се събере още в началото на следващата година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети