Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ал. Маринов: Не вярвам да се стигне до импийчмънт на Радев. Това ще е грешка на опонентите му

Политика

Ал. Маринов: Не вярвам да се стигне до импийчмънт на Радев. Това ще е грешка на опонентите му

Ал. Маринов: Не вярвам да се стигне до импийчмънт на Радев. Това ще е грешка на опонентите му - Tribune.bg
Снимка:

"По-умните противници на президента предпочитат да го държат настрани и пасивен. Не отивай да се бориш с прасе в кочината, защото и двамата ще се изцапате, но на него това му прави удоволствие. Ясен е опитът да бъде уваргалян президентът и това е нарушение на неговата репутация". Това каза политологът проф. Александър Маринов пред Нова телевизия. Той оглавяваше стратегическия  съвет на президента и бе пратен като съветник на Гълъб Донев, когато беше служебен премиер.

"Когато се каже "пътят на копринката" трябва да се докаже, каза още той". И беше категоричен, че всеки сигнал трябва да бъде проверен и прокуратурата да си върши работата.

Маринов не смята, че ще се стигне до импийчмънт на президента.

"Няма основание, тези, които се опитат да го направят - ще се сблъскат с конституционни и правни основания. Дори да допуснем, че започнат те ще направят огромна услуга на президента, каза още той. Защото той ще бъде атакуван по несправедливи причини, користно и да бъде елиминиран като опонент. Нека да допуснем, чисто теоретично, че такова предложение минава през парламента и още по-невъзможното да мине през КС, какво ще имаме като краен резултат - Радев излиза и прави своя партия, а Йотова довършва мандата. И до какво ще доведе това"?, попита още той.

Според него имало нужда от алтернатива. Въпросът пък бил, кой ще застане зад президента.

"Мнозинството от българите не одобряват сегашната система и затова не гласуват и търсят алтернатива", каза още той. Радев нямало да организира хората, но можело те да се самоорганизират.

Според политолога Радев не би напуснал поста си, за да прави партия, защото  той имал чувство за дълг. 

Той обясни, че ще има търкания в сглобката около регулаторите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети