Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Димитров: Ако не е във властта, ПП трудно ще оцелее на политическата арена

Политика

Александър Димитров: Ако не е във властта, ПП трудно ще оцелее на политическата арена

Александър Димитров: Ако не е във властта, ПП трудно ще оцелее на политическата арена - Tribune.bg
Снимка:

Дори да се състави правителство, то едва ли има хоризонт дори повече от месец.

Това мнение изрази пред БНР политологът и преподавател в Университета за национално и световно стопанство Александър Димитров.

"Това е изключително крехко закрепена коалиция. Тя буквално зависи от неутрално закрепени електрони. 6 месеца са много далечен хоризонт. 6 месеца едва изкараха в доста среда на разбирателство."

Паралелно с опитите да се набере подкрепа се вижда и обратният процес – "в техните редици да има разколебани" – да се осигури или да не се осигури подкрепящо мнозинство, коментира политологът.

Според Димитров мерките и похватите не правят чест на голяма част от политическите сили, а съставящите нов кабинет пишат програма "на крак".

Парламентът е напълно разделен по темата с хартиените бюлетини, отбеляза политологът.

"С оглед на практиката да има непрекъснато проблеми с хартиения вот, изсветляването е възможно точно чрез машинното гласуване."

"ПП е електорална формация, възникнала по конкретен повод и придобила значимост в избори. Тя няма извънпарламентарен живот. Ако не поддържат присъствие във властта, трудно може да си ги представим като реално оцеляващи на политическата арена", коментира Александър Димитров в предаването "Преди всички".

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати