Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Дунчев, ПП: Защо смятате, че атакувам коалицията? Напротив аз я заздравявам

Политика

Александър Дунчев, ПП: Защо смятате, че атакувам коалицията? Напротив аз я заздравявам

Александър Дунчев, ПП: Защо смятате, че атакувам коалицията? Напротив аз я заздравявам - Tribune.bg
Снимка:

Горите са на цялата държава, предоставили сме възможност на даден министър да ги управлява, но да го прави прозрачно, разкритикува той земеделския министър

„Просто променяме правилата на играта. 30 години всичко се потулва под масата с политически договорки. Ако искаме България да върви напред, както направихме от „Продължаваме промяната и с премиера заявихме, че оттук нататък всичко ще е прозрачно и ще се взимат решения на принципни основания, а не на политически, ние оттук натам искаме, депутатите от Народното събрание и от „Продължаваме промяната“, всяка партия, всеки министър да спазва правилата и да управлява ресурсите, които са му предоставени. Те не са на някоя партия, горите не са на една партия, горите са на цялата държава. Предоставили сме възможност на даден министър да ги управлява, но да ги управлява прозрачно. Никой не знае кои са имената на директорите, които са се сменили в последната една година, крие се в четири парламентарни въпроса.

Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев в кулоарите на Народното събрание, който вчера изнесе пред bTV данни за скандални схеми за назначения в горски стопанства у нас.

На въпрос дали според него министърът на земеделието Иван Иван извършва нарушения на закона, той отговори риторично:

„Това да криеш имената на всички кадрови промени за една година назад, какво е според вас“ и продължи:

„Това е отказ да имаш публичност и прозрачност, което беше основен принцип на коалицията. Ако някой е готов да не спазва правилата, може да си ходи“, категоричен бе той.

Той отрече да дестабилизира коалицията.

„Защо смятате, че атакувам коалицията? Напротив аз я заздравявам, както колегите депутати, които се включват в това всеки министър да е отговорен за това, което прави. Ние в момента се опитваме да разберем какви са кадровите промени в горите. Крие се, защото информацията, която получаваме от вас, медиите, показва, че всичките тези назначения са предимно партийни – каква работа имат партийни назначения в горите, където трябва да са професионалисти. Много от кадрите не само партийни – някои от тях се ползват от всички партии, защото са удобни и послушни, точно такива кадри се инсталират в много стопанства, вместо професионалисти, които са неподкупни и не могат да участват в схемите“, разясни той.

„Имаме конкретни данни, които ще публикуваме скоро с помощта на журналисти, които разследват, където ще се види как се облагодателстват фирми, за сметка на почтените бизнеси, с помощта на директори“, посочи Дунчев.

По думите на народния представител от ПП, негови колеги депутати от „Има такъв народ“ и „Демократична България“ са изразили подкрепа към него.

На въпрос дали ще сезира прокуратурата и други институции, Дунчев отвърна лаконично: „Стъпка по стъпка“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати