Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов: Българите обедняват два пъти по-бързо отколкото другите в ЕС

Политика

Александър Иванов: Българите обедняват два пъти по-бързо отколкото другите в ЕС

Александър Иванов: Българите обедняват два пъти по-бързо отколкото другите в ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Според него с мерките се гони популизъм, а не реален антиинфлационен ефект

„Обещаването на пари ще доведе до прекомерна инфлация у нас. Тя изпреварва с 5-6% показателите в ЕС.  Наблюдаваме два пъти по-висок темп на инфлация у нас в сравнение с този в Европа. Българите обедняват два пъти по-бързо отколкото другите в ЕС“, това коментира пред Нова нюз депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Иванов.

По думите му в последните дни управляващите се сбиват или показват неприлични жестове.

„Според правилника Христо Петров трябва да бъде санкциониран по-сериозно за неприличния си жест. На фона на 2 юни - Деня на Ботев, държанието му е недопустимо и не постигна ефекта, който искаше. Той може да има по-особено поведение, но не трябва да го пренася в Народното събрание. А водещият заседанието пренебрегна случилото се и му наложи най-лекото наказание“, коментира депутатът.

Според Иванов с мерките се гони популизъм, а не реален антиинфлационен ефект.

„25 стотинки компенсация на литър гориво не е насочена към нито една целева група. Това не е и мярка, която ограничава потреблението. В периода откакто се анонсира компенсацията, се видя ръст от 10-15 стотинки на горивата. Тя вече е изядена и резултатът от мярката ще е нулев. Повишение на доходите може да пребори инфлацията“, обясни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети