Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов: Чакат ни проблеми през зимата - ще има газ, но не е ясно на какви цени

Политика

Александър Иванов: Чакат ни проблеми през зимата - ще има газ, но не е ясно на какви цени

Александър Иванов: Чакат ни проблеми през зимата - ще има газ, но не е ясно на какви цени - Tribune.bg

„След световната пандемия имаше повишаване на енергийните ресурси още от средата на миналата година. България е нетен износител на електрическа енергия. Произвеждаме достатъчно много електроенергия, половината от която изнасяме”. Това коментира Александър Иванов от ГЕРБ- СДС, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Политикът допълни, че на европейските пазари на електроенергия българските енергийни дружества печелят милиарди. „Тези милиарди, ако бяха правилно трансформирани, щяха да обезпечат бизнеса и той да не пренесе тази инфлация, която имаше на електроенергията, върху обикновените потребители”, каза Иванов.

Според него, зимата ще има проблем- ще има газ, но не е ясно на какви цени. „Това, което ние ще направим, когато формираме, надявам се, с доверието на българските граждани, правителство, след изборите на 2 октомври, е да направим чисти, прозрачни доставки на газ в България. Цената на газа не е четири пъти по-ниска, напротив по-висока е. Да си припомним фактурите, на които се видя, че управляващите са купували руски газ, но на 30% по-висока цена през посредници. За следващите месеци ние нямаме дългосрочен договор, по който да получаваме газ”, посочи Иванов.

„Ние се борим за доверието на българските граждани, за да преведем България през кризата, която ни беше завещана. Надяваме се да получим голяма част от доверието на българските избиратели. Мисля, че е прекалено рано да се коментират коалиции”, смята политикът по въпроса за вероятното следизборно коалиране.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети