Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов: Мерките на „промяната“ още не са разписани никъде

Политика

Александър Иванов: Мерките на „промяната“ още не са разписани никъде

Александър Иванов: Мерките на промяната още не са разписани никъде - Tribune.bg
Снимка:

Мерките на „промяната“ още не са разписани никъде, заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Иванов. По думите му не се правят истински предложения, а само анализи и приказки за проинфлационни мерки, които не намаляват шока за българските граждани.

"Скептичен съм, че мерките ще проработят, както управляващите си представят, напротив – наливане на бензин в огъня. Няма да помогнат за растящите цени, както и за преодоляване на инфлацията", смята депутатът. Според него шест месеца бяха загубени и не се направи нищо.

"Добрите приказки на правителството за еврозоната рухват на фона на реалността. Управляващите не могат да формулират фискални политики, да изпълнят критериите за инфлацията и прогнозируемите цени. А това са основни параметри при влизането в еврозоната. Има и огромен дефицит, който се пълни със заеми", предупреди Александър Иванов. Той напомни, че актуализацията на бюджета е обявена още преди 3 месеца. 

"В динамична ситуация сме – растящи цени на ток, парно и горива. Актуализацията е наложителна, тъй като ЕБВР намали с два пъти прогнозата за растеж на България", отбеляза депутатът.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети