Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Михайлов: За два дни източиха 800 000 лева от Кинтекс, парите отиват в офшорка в Дубай

Политика

Александър Михайлов: За два дни източиха 800 000 лева от Кинтекс, парите отиват в офшорка в Дубай

Александър Михайлов: За два дни източиха 800 000 лева от Кинтекс, парите отиват в офшорка в Дубай - Tribune.bg

 „За два дни са източени 800 000 лева от Кинтекс! Превеждат се огромни суми на офшорна фирма от #Дубай! Внесох сигнал за спешна реакция на институциите. На всички въпроси трябва да отговори назначеното от Корнелия Нинова ръководство на дружеството!” Това написа във Фейсбук профила си бившият  изпълнителен директор  на „Кинтекс” Александър Михайлов.

Той обяви, че разполага с информация и документи за 2 скандални превода към мнима офшорна компания от Дубай, които вече възлизат на общо 804 110 лева.

„Преди 3 месеца все още като изпълнителен директор на „Кинтекс“ изпратих доклад до тогавашния министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, в който заявих, че се оказва натиск на държавното дружество да плаща огромни суми на фиктивен посредник - офшорна компания, която не е предоставила никакви услуги в замяна. Ясно заявих, че докато съм на този пост, аз няма да допусна това. 3 дни по-късно бях освободен“, припомня хронологията на събитията Михайлов.

 „Днес за мен не е просто вторник 9-и август, днес е и Видовден за истинските причини за моето уволнение и последвалата репресия срещу мен чрез изфабрикувани съдебни дела“, посочва той.

Бившият директор подчертава, че лъжите на Корнелия Нинова вече са ясни за българското общество.

„Месеци на ред тя твърдеше, че няма общо между моето уволнение и спрените от мен схеми в Кинтекс. Днес обаче назначеното от нея ново ръководство върна именно офшорката фалшив посредник, чийто договор бях прекратил“, казва още Михайлов.

Според него ситуацията е толкова скандална, че вече има подадени сигнали в Прокуратурата от действащи служители на Кинтекс, които не могат да гледат безучастно как държавно дружество с 55-годишна история се руши и се гаврят с труда им.

„Корнелия Нинова непрекъснато говори за корупция и източване, а се оказа, че точно нейните кадри нагло извършват това, срещу което тя (уж) се бори. Къде е сега грижата ѝ за хората и техните доходи? Аз платих цената да отстоявам истината – 2 пъти бях уволнен, заплашиха ме с прокурор и ме дадоха на такъв, последваха и 2 измислени съдебни дела срещу мен, вероятно по заповед на Нинова. Няма такава репресия. Обществото също плаща милиони от неговите пари, за да се вървят нечии схеми. Аз обаче няма да изоставя справедливостта и ще се боря до край. Подадох сигнал в Министерството на икономиката и индустрията с вх. № 94-А-228/08.08.2022г. и очаквам незабавни мерки за спиране ограбването на „Кинтекс“. Очаквам и Прокуратурата да се намеси вече", казва още Александър Михайлов.

Той е категоричен, че истината винаги побеждава и въпреки всички опити на Корнелия Нинова да окаля и омаскари името му, вече и малките деца разбират какви са били истинските причини за неговото освобождаване.

Отворен продължава да стои и въпросът как Корнелия Нинова ще понесе отговорност за двете измислени дела, които подчиненото ѝ до скоро дружество заведе срещу Михайлов явно по нейно лично указание, защото за тях са платени над 70 000 лева държавни пари за хонорари и такси.

„Ето така се отстраняват неудобните в България“, обобщава бившият шеф на Кинтекс.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати