Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Николов, „Български възход“: За нас не е изненада, че бе наложено вето

Политика

Александър Николов, „Български възход“: За нас не е изненада, че бе наложено вето

Александър Николов, Български възход: За нас не е изненада, че бе наложено вето - Tribune.bg
Снимка:

Връщането към смесеното гласуване и хартиената бюлетина не гарантира честния вот. Това каза депутатът от „Български възход“ Александър Николов по повод наложеното от президента вето върху промените в Изборния кодекс, с които се върна хартиената бюлетина. Той поясни, че групата им ще подкрепи ветото. 

„За нас не е изненада, че бе наложено вето. Това е позицията, която отстоявахме и в правна комисия, и в пленарната зала. На второ четене бяха вкарани множество промени в нарушение на правилника, бяха вкарани промени по посока връщането на смесеното гласуване и превръщането на машините в принтери. Налице е справедливост и последователност и по отношение на президентската институция, която и чрез служебния министър на правосъдието изрази своята позиция още при гледането на законопроекта на първо четене“, заяви народният представител от „Български възход“.

Според него не е време за промени в Изборния кодекс предвид липсата на редовен кабинет и парламентарно мнозинство и множеството кризи.

„Промените в Изборния кодекс в спешен порядък, особено между първо и второ четене, бяха приети с множество нарушения. По отношение на същността им, считаме, че машинното гласуване доказа, че работи, в най-голяма степен то гарантира честността на вота. Връщането към смесен вот и хартиена бюлетина ще върне порочни практики от последните години“, смятат от „Български възход“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети