Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На Трибуната – Сашо Симов: Сценката в „Референдум“ беше изключително срамна

Политика

На Трибуната – Сашо Симов: Сценката в „Референдум“ беше изключително срамна

На Трибуната – Сашо Симов: Сценката в Референдум беше изключително срамна - Tribune.bg
Снимка:

Юридически няма как да се реагира, в закона има „бяло петно“ и никой не си е представял подобно нещо, опасява се депутатът

Народният представител и журналист Александър Симов заяви за Tribune.bg, че чисто юридически няма как да се реагира на случая с участието на Волен Сидеров в предаването „Референдум“ на БНТ.

„Законът не е предвидил ситуация, в която лидер на политическа партия се държи по този начин. Няма описан подобен казус в медийния закон“, обясни депутатът от левицата, който е категоричен, че сме станали свидетели на прецедент.

„Аз се опитах да си припомня такива случаи в практиката и не се сещам. Когато са правили частта от закона, която касае предоставянето на време на политическите партии, никой не е предполагал, че един лидер ще се държи по този начин. И съответно в момента стигаме до много интересен юридически абсурд - една обществена медия, БНТ има право според мен да откаже участие на политик, който се държи по този начин и същевременно може да си плати с юридически последствия затова. Тя според мен е морално задължена да не повтаря този цирк“, посочи Симов. Според него това трябва да бъде изчистено с промени в закона.

„Трудно ми е. Не ми стигат психологическите познания, за да кажа какво точно причинява това поведение на Волен Сидеров, но за мен сценката, която видяхме, е изключително срамна“, сподели народният представител.

За него се е получила комбинация от фактори, които са показали нещо срамно.

„Първо, поведението на политическия лидер беше изключително неудобно. Аз, без да съм участник, се почувствах засрамен, защото подозирах какви ще са реакциите на хората. Същевременно да се вкара жандармерия в студиото също беше ненужен, излишен политически цирк, който не подсказва особено добра медийна среда у нас. Имаше по-деликатен начин да се разреши тази ситуация като предаването бъде прекратено и в почивката Волен Сидеров да бъде помолен да излезе. Това да стане в ефир, на мен ми прилича на много неприятен цирк без да обвинявам водещите“, заключи червеният депутат.

Той подчерта, че няма справочник за тези неща и никой журналист не е подготвен, „когато стане свидетел на политически пърформанс от такъв екстремен порядък“.

„Викането на жандармерия в случая ми идва като коктейл „Молотов“ за това какво представлява българската демокрация и българското свободно слово“, безпокои се Александър Симов. Той очаква законът да се допълни с вариант как да се реагира на такава ситуация занапред.

„Говорих със свои колеги юристи. Те също са озадачени, защото в закона има „бяло петно“ тук. Никой не си е представял подобно нещо, тъй че тепърва ще се види каква реакция може да има“, коментира в заключение Симов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Игнатова Това,че Симов не си спомня за други подобно случай,като в Рефетендум снощи не значи нищо.Имало е и то в НС и пак със Сидеров.Всезнайкото Симов нещо да не знае..Ужас.Не защитавам Сидеров но точно Симов да го съди не съм съгласна.Той е непоносим в желанието си да се изкаже и то по всички въпроси.Освен това,като говори и плюе.Не всеки път водещите имат под ръка чадър...А,като се издокара,като клоун и става нетърпимо!!!!Няма ли жена до себе си този момък????Ако няма дано някоя да се прежали и малко да го пооправи.Няма да е лесно но защо ние зрителите да страдаме от този самовлюбен любимец на Нинова?? А помните ли когато същият Симов нападаше Нинова.Припомнете си....Но за пари човек,какво ли не прави.
02.10.2019 15:49 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати