Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Алгафари и Бабикян: Премиерът отиде без доказателства в прокуратурата, с изрезки няма да стане

Политика

Алгафари и Бабикян: Премиерът отиде без доказателства в прокуратурата, с изрезки няма да стане

Алгафари и Бабикян: Премиерът отиде без доказателства в прокуратурата, с изрезки няма да стане - Tribune.bg
Снимка:

"В малките населени места бедността и мизерията е довела до оскотяване. 1-2 души с повече средства си мислят, че могат да правят всичко". Това заяви пиар експертът Нидал Алгафари пред БТВ по повод убийството на пастир в село Антон. 

"Главният прокурор е човек, пред когото има закони, по които трябва да работи. Досега го прави. Не означава, че само г-н Гешев е виновен. Още преди 1989 г. има усещането за несправедливост - че сме ограбени от приватизацията, че пенсионерите не получават парите си. Нищо не зависи от името на Гешев. Ако той ни е проблемът, да сложим друг и да видим какво ще се случи. 

В САЩ е върхът на правосъдието. Ал Капоне е избил не малко народ. Единственото доказателство, до което се добраха обаче, бяха данъците. 

Нека нашият премиер, носейки папки с 19 имена, да намери доказателства. Президентството от година и нещо притиска прокуратурата. Проблемът в нашата система е, че нямаме доказателства, а само се обявяват за "престъпници" хора в социалната мрежа", каза още Алгафари. 

„Какво значи главният прокурор да е недосегаем? Има закони, по които той трябва да работи. Всички станахме големи специалисти дали ги спазва, или не. Смятам, че към момента се справя сравнително добре в рамките на държавата ни. Това, че ни се иска много повече, че има някакво чувство за липса на справедливост у хората, не означава, че само г-н Гешев е виновен“, смята той. 

Арман Бабикян се съгласи с колегата си. Според него една персонална промяна няма за задоволи българския гражданин.

„Въпросът не е в един човек. Системата от закони, промяната и реформата в самата правосъдна система е трайното решение. Че един се казва Гешев и е с или без каскет… В прокуратурата е като в монархията – зависи дали ще се роди куцо дете, или пълководец“, обясни Бабикян и шеговито коментира, че с действията си Гешев е помогнал много, за да се промени частично феодалния модел в България.

„Борисов вече не е на власт. Действията на Гешев предизвикаха това. Ако продължава да прави глупости, току виж е стимулирал и втори процес, който да промени правосъдната реформа и неговото място. Още няколко такива умни ходове и въпросът ще се реши“, добави Бабикян.

„Когато се биеш с мафията, трябва да си готов за война, а не на размени от изрезки от вестници. Това е война“, каза още политическият анализатор относно разпита на премиера Кирил Петков в прокуратурата.

„Правосъдната реформа няма да стане с изрезки. Тя ще продължи дълго и няма да свърши лесно“, добави Бабикян.  

„Това, че тези хора са бандити и мутри – знаем. Предполагаме го, но за да го потвърдиш, трябва да имаш една папка с доказателства, в които участва следствие, прокурор, съд и много други неща“, заяви пред БТВ Нидал Алгафари.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети